Cena psenice rod 2014.g

Nešto se šuška da bi država mogla da otkupi određenu količinu za robne rezerve po ceni oko 23 din/kg
Samo i ako tako bude ,,mi gologuzija " nećemo imati vajde od toga , zna se ko može da proda !?!

Otkupice od istih onih koji su od nas kupili za 16-17 dinara, ne kazem, ubacice se i po neki paor sa nekoliko desetina tona i to je to! A zna se ko ce biti u vecini!

Malo pre sam se cuo sa covekom koji radi u PKB Dragan Markovic.Kaze da ce biti otkupa za robne rezerve,ali se jos ne zna cena.A trebalo bi da bude otkupljeno mnogo vise od proslogodisnjih 50 000 tona
Otkupice 200 000 t po ceni od 22,00 din/kg,informacija iz dosta pouzdanih izvora.Psenice nema ni blizu ocekivanog roda.

sto godinama nepromisljeno konstatno radimo i punimo im djepove . Sve vise radimo , a sve manje imamo.Kad se usporede ove dve slike izgleda impresivno ,ali cinjenica jeste da su ljudi onda sa mnogo vise truda i znoja znali za sta rade i bili mnogo zadovoljniji ,a danas samo gorcina ,...
10502394_678801408841143_25660980_n.jpg

Ovde, u Macvi, mlin Ruzic izasao sa cenom od 18 din/kg, DPS-Popovic Sabac vrsi prijem, ne radi otkup, nema cenu, isto i mlin Djordjic, nema cenu.Da ima nesto zita i nema,a i ono sto ima, skidose sve misi, voluharice, sta li je, ne znam a i svaka kisa ga smanji za 5%, minimum, tako da bukvalno, zita NEEEEMA!

Jedino resenje, ostavite zito u prikolice, dignite ih na klocne, i da vidimo kako ce se situacija razvijati. Kad im je predamo onda je gotovo....

Bice cene kasnije,nadam se prinosi su katastrofalni kvalitet negde dobar negde ne.kod mene u kraju sve je lose,nikada gore.poceo je lov u mutnom,privatnici gledaju da uzmu sto jeftinije uzeli bi oni i po 1din kg,jer nemaju obraza nimalo.djubra teska nema sta!
Ko nemora netreba da proda ni kg.Ja moram jedan deo ali i kvalitet je los pa videcemo sta ce biti.

Ljudi ako možete čekajte januar ili februar, znate i sami da je tada cena najbolja. Ovo sve sada je kradja. Dok sam sejao pšenicu gledao sam da najveći deo prodam u toku zime, cena je skakla i za 8 dinara u odnosu na onu iz žetve. Prošle godine sam sve morao prodati odmah u žetvi i zarada je bila skoro nikakva. Ove godine je nemam, a dalje je neću ni sejati. Što kaže jedan čovek, od kada sam prestao sejati pšenicu tačno se vidi napredak u našoj kući ::novac::

Nazad
Vrh