Cena psenice rod 2014.g

Slabo tu na tom polju može biti izvora,jedino da ti je Kole,ili Miško bliski rođak,samo osećaj ka nekim kretanjima,a o tome sam se već izjašnjavao

Poruke sa Osmog „Žetvenog dana“ u Lukićevu

* Oni koji moraju neka prodaju pšenicu što pre, a drugi neka je skladište i čekaju bar četiri meseca kada se očekuje da će cene ponovo početi da rastu a kada očekuje da će hlebno žito početi da poskupljuje. Ovo je, pored ostalog rečeno 21. juna na tradicionalnom Osmom po redu „Žetvenom danu“ u selu Lukićev

To je stara prica koju i vrapci znaju,svi se kunu posle zetve da psenicu vise nece sejati pa to zaborave vec u septembru.I onda opet jovo nanovo a trgovci,nakupci i prekupci samo trljaju ruke.
Tako se proletos govorilo o bojkotu setve suncokreta, a gotovo svakodnevno zagovornici istih postavljaju slike svojih parcela.

U nasem ataru, psenica je jako retka biljka, vec duzi niz godina, ja se ni ne sacam kada smo je mi sejali zadnji put.

kod nas Meteor Commerce 16din+doplata...cena ce biti dobra tek sa proleca kao i ove godine sto je za proslogodisnju psenicu u aprilu-maju cena bila 22din

Gledam danas neki prilog u vezi ovogodišnje vršidbe.I kaže čovek biće dobro ako budemo na nuli a za ostalo kako bude

U Dobrici je 17,80 din/kg ,e sad mislim da je to konacna cena ako hoces odmah pare, a ako ne onda neznam da li daju neku "akontaciju" !

Akontno placanje je cista obmana samo da bi oni sto pre kupili robu pa da mogu da je valjaju dalje.
Ja pre neki dan akontno prodao jecam cena 14 din, konacna je bila 15,50din.
Juce mi uplatili doplatu 1,50 din. i ko sad koga tu zaje...a?
isto tako je i sa psenicom.....

Sta vredi sto ce otkupiti,kad mi obicni poljoprivrednici ne mozemo doci do toga,prosle godine sam zvao cela 2 dana,prvi dan,u petak, su poceli u 9,ja sam u 15 do 9 okretao telefon pa do 3 i 15,i u ponedeljak od 8 do 3 i odustanem,ni jednom nisam dobio vezu.kada sam cuo da su popunjene kvote,i samo najveci paori kod nas prosli,a mi kao i uvek sipak.tako da ove godine necu ni pokusavati,opet ce proci oni kojima najvise treba.

Malo pre sam se cuo sa covekom koji radi u PKB Dragan Markovic.Kaze da ce biti otkupa za robne rezerve,ali se jos ne zna cena.A trebalo bi da bude otkupljeno mnogo vise od proslogodisnjih 50 000 tona

Nazad
Vrh