Cena psenice 2017. godine

Kod nas je na jednom mestu 15 din.akontno!

Sve ukazuje na to da mi u centralnoj Srbiji i Vojvodini ne mozemo proizvesti zita koliko Albanci mogu kupiti i odvesti na Kosovo.I prethodnih godina je islo zito na jug,ali ni priblizno kao sada.

Kako ne daje? Ja sam u četvrtak predao i rekli da jeste akontno. Jedino ako hoće neko odmah pare ili se razdužuje za repromaterijal onda nije.
I tad su mi rekli da će ići cena naviše jer pšenice nema. A i nema ni gužve. Sad kad se pročuje da ovi u Šapcu plaćaju 20 i oni će da je podignu. Samo heka skače cena. Ja ih zovem oko 10-tog da vidm kako stoje stvari.
Znam da ranijih godina nije bilo akontno da su uvek imali konacnu cenu. Kako stvari stoje cena ce ici preko 20 i to uskoro.

Lepe zelje. Iskreno bih voleo, ali od tog nema nista.
Imas sigurnu dojavu kad znas da od tog nema nista...Ako nema psenice onda je logicno da je cena veca..Tako je 2012 u onoj susi soja bila precenjenih 70din/kg a i ostali proizvodi isto dobro placeni a robe ni za izvoz...A i da bude 20din/kg opet nije tako lose

Nemam dojavu nego naprosto ne verujem u bajke. Nema razloga da psenica drasticno poskupi ma koliko mi to zeleli.

Ima razloga, iz istih onih zbog kojih trenutno poskupljuje pšenica na svim svetskim berzama. Suša i loše stanje useva u u svim državama koje su vodeći svetski proizvođači pšenice.
04.07.%20CENE%20ZITARICA_0.jpg

Pa neka ovi otkupljivači sad nama plate 20 i neka odmah prodaju ovima u Parizu. Eto lepo njima a i nama.

Moji drugari sto voze rinfuzu kamionima stali juce a prevozom psenice , nesto se desava sa cenom i niko nistane trguje ,suska se da na ovu cenu moze da ode 4 do 5 dinara gore . a o tome svi cute - Sad svi daju akonte jer se time smatra da ste prodali zito pa ce posle da razrezu brze bolje cenu pre nego sto drasticno poskupi .

Sotona Bogatic 18. dinara vec danima, mere se primese i vlaga, ali nema odbitaka.. Guzvi nije bilo, zita fali ocigledno. Dugo nije bilo cene a da se zetva ne zavrsi. Inace, pitam se koja je poenta interventnog otkupa kada u nas ovde svi imaju cenu 18. dinara... Ova drzava ne zna sta radi.

Kakav mu je to naziv firme "Sotona" stvarno fali mu neki djavo da dođe ga usreći.:haha:spavam:{{

Nazad
Vrh