Cena psenice 2017. godine

Ako je meni upuceno ima oko 3ha psenice(par ari gore-dole),a ima bogami i 30-tak grla u stali + oko 300 prasadi godisnje:ppozdrav:

Stocar Ub ne daju akontno nikad, kod njih je uvek konacna cena.
Kako ne daje? Ja sam u četvrtak predao i rekli da jeste akontno. Jedino ako hoće neko odmah pare ili se razdužuje za repromaterijal onda nije.
I tad su mi rekli da će ići cena naviše jer pšenice nema. A i nema ni gužve. Sad kad se pročuje da ovi u Šapcu plaćaju 20 i oni će da je podignu. Samo heka skače cena. Ja ih zovem oko 10-tog da vidm kako stoje stvari.

U jagodini 17dinara ali odbijaju dosta i traze dlaku u jajetu, u ponedeljak cu znati cenu na drugom otkupnom mestu verovatno 16ali bez odbitaka..

Isti su uslovi kod oba otkupljivača samo što izmerena hlebnost 70 kod Agrođoleta na najsavršenijim uređajima kod ostalih daje rezultat 72-73 pa zato izgleda da kod drugih nema odbitka.
Agrođole - 17din JUS kvalitet, 16 ispod kvaliteta.
Žića - 16 a vidim da je krenuo i Poljomerkur da radi sa pšenicom ali ne znam cenu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zna li neko kakva je situacija sa pšenicom u BiH/RS, konkretno RS? Imam 3.5 tone pšenice i planirao je prodati no danas sam obišao nekoliko mlinova u Bijeljini i svi primaju pšenicu ali niko ne daje pare, kao ne zna se cijena. Šta raditi? Mislio sam da predam pšenicu u Pavlović mlin ili u Žitopromet ali ne znam za kojeg da se odlučim.

Na berzi stidljivo ide gore pšenica, najveća današnja ponuda na 19.25 sa pdv-om.Da li će biti realizovano, videćemo.

Kod nas DPS klas za dug (ko je uzeo seme , đubre ..) obračunava pšenicu po 14.30 din i još na to ti uzme za PDV pa ti taj PDV kao vrati nazad (uzme 8% a vrati ti 6% ) :zli:....

A inače je akontaciona cena 16 din

Nazad
Vrh