Sapatnik
Član
Рекордан извоз и рекордна година. Опет.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Negde sam pročitao ko ima koliki prosečan prinos po ha. I iznanadio se da npr Rusi i Ameri imaju najmanji - Ameri oko 2,1 a Rusi 1,8 t/ha. Naravno francuska ima najveći i ide preko 9 t. Kao što je kod nas između 4 i 5 t. E sad me interesuje jel to znači da ovi VELIKI samo poseju i ne primenjuju ništa od djubriva i hemije pa kako ispadne? Jer imaju ogromne površine pa x taj prinos od 2 t onda to bude ogromna količina kojom posle diktiraju cenu na svetskom tržištu ili je nešto drugo. Izgleda da im pšenica služi samo za plodored posle nekoliko godina gde seju samo soju i kukuruz. Msl oni imaju i svoje semenske kuće i mehanizaciju i djubriva i hemiju, kao i gorivo po znatno manjim cenama od nas ili Evrope pa me čudi da imaju samo tako male prinose.
Pročitao.. Priča za malu decu.. Kakvo mleko, kakvo stočarstvo.. To su trebali da razmišljaju pre više desetina godina, sad kad nema 10 krava u jednom selu, mačku o rep, neće privući ljude da drže muzare ni sa šareno laži o državnoj zemlji za malo para..Procitajte do kraja
kako si sad imao nikad vise ulaganja? osnovno djubrenje je bilo prosla jesen cene su bile takve kakve jesu,an i kan na prolece su bili od oko 34an i 30din kan...psenica i jecam rodila svakom preko 30 a ima i nestvarnih rezultata....nama je ovde u subotici dve nedelje pakla skinulo bar 5m svega od jesenjih kultura....repica do 22m,jecam 42m,psenica za sada samo sam jednog cuo da ima 41m,nisam cuo da je neko vise imao(ovo sve po jutru pisem)....u vezi cene obecavaju sve i svasta,moj primer dao sam jecam liku,rekao da ne obracunam odmah jer ce ici gore cena(bila 21 kada sam odvukao),posle 2 nedelje obracuno cena pala za dinar i na kraju dobio 20din.....mogu da rade sta hoce....Ni ja nikad nisam imao vise... ulaganja...
kako si sad imao nikad vise ulaganja? osnovno djubrenje je bilo prosla jesen cene su bile takve kakve jesu,an i kan na prolece su bili od oko 34an i 30din kan...psenica i jecam rodila svakom preko 30 a ima i nestvarnih rezultata....nama je ovde u subotici dve nedelje pakla skinulo bar 5m svega od jesenjih kultura....repica do 22m,jecam 42m,psenica za sada samo sam jednog cuo da ima 41m,nisam cuo da je neko vise imao(ovo sve po jutru pisem)....u vezi cene obecavaju sve i svasta,moj primer dao sam jecam liku,rekao da ne obracunam odmah jer ce ici gore cena(bila 21 kada sam odvukao),posle 2 nedelje obracuno cena pala za dinar i na kraju dobio 20din.....mogu da rade sta hoce....
sada je ovo ispalo chat izmedju nas dvoje ali ako realno nisi dobacio kako si napisao bar do 3+tone psenice ili jecma u ovoj godini neznam sta da ti kazem...kukuruz vam je onda verovatno vec tanjiran ili nesto...ne vidim nacin da je mogao opstati ako su jesenje kulture toliko malo rodile...opet neznam da ljudi cekaju poslednji dan pred zetvu da idu po naftu u nekim vecim kolicinama....pogledaj postove u psenica 20-21 videces da sam u pravu za ovih 80%....inace farm komerc je opet danas spustio cenu na 21din,svaki dan druga cena