Cena pšenice rod 2021

Bilo na kućnom lageru i imam Jos 220t, zadovoljan sam ovom cenom, iskustva mi kaže da pšenica ide gore i onda jednog trenutka stane, kada stane cena onda ja nema šanse da je prodam, niko je neće jer tada svi očekuju pad. Novac mi je legao a isporuka krajem nedelje, čim isporučim odma još 100t na prodaju. Smatram da je cena ok nisam mogao ni da je sanjam u žetvi. Najveću cenu sam dobijao u decembru,ako se ne varam, 32+pdv i kada sam odlučio da je prodam niko je nije hteo,posle pala na 29.

Nedeljkosavic01 imaš li neki info koliko još cena ide na gore? Da li i mi da je još čekamo ili prodamo sada?

Sve je to lepo ali mi ne prodajemo matifu...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Prodavat cemo uskoro, salim se. Ali realno evo ovako pricam za svoje podrucje, kod nas je trenutno u 4 velike zadruge obustavljeno trgovanje sutra se izlazi sa novom cijenom ili preksutra, 8 do 10 % rast ide sigurno a sad kad ce i hoce li vise od tih 8 do 10 % treba vidjeti. Sve dok ne bude tamo nekog primirja ili kapitulacije cijena hrane ce divljati.

Jos 1 informacija, Svabe pisu kako nema izvoza iz crnomorksih luka niti Rusa niti Ukrajinaca, zemlje sjeverne Afrike, bliskog Istoka Kine itd dok se ovo ne stablizira kupuju uveliko odjedne Indije te od Francuza. Znaci ozbiljna prodaja iz Rusije i Ukrajine je stala, cijena divlja.

Nedeljkosavic01 imaš li neki info koliko još cena ide na gore? Da li i mi da je još čekamo ili prodamo sada?
Kad bi znao gde bi pao,ja bi tu seo. Suviše brzo je otišla cena gore,plašim se da ne padne isto tako. U prošlu sredu sam nudio na 30, a oni plaćali 29, i još mi kaže ova sa berze,ne uklapaju se izvoznici, mora da padne ne 28. I u petak me zove krenulo ludilo. Ja nisam baš toliko operativan, treba mi vremena da natovarim 320t. Deo sam dao sada,deo opet puštan čim isporučim ovo. Prognoze neznam za dalje, moje mišljenje je da je lepa cena

Nebo je granica,vuku za rukav.A do pre 5 dana se mogla sipati u Savu i da ide tokom svojim i da je ribe jedu.

Kod nas čovek juče prodao po 36 od kuće, nisam siguran da li su mu merili kvalitet, pa na osnovu toga je dobio tu cenu!

Sad me zvao jedan covek sto vozi zito za kosovo treba mu 300t cena je sigurno sa pdv-om mozda i jaca. Meni je sve na lageru nemam nista kuci pa bi mi to bilo problem odbili bi mi tu razliku ako hocu da podignem. I kesom placa ako nekod interesuje mogu mu dati broj pa nek se cuje sa njim

Postoji li sansa da nas car zabrani izvoz ili zamrzava cenu? Kazu da je formirao timove pa verovatno danas sutra ce izaci sa nekim merama.
Danas Raca placa 31 din za psenicu 31 za kukuruz

Postoji ali nece jos, rekao je treba da nasi poljorivrednici i biznismeni zarade nesto, a ako bude trebalo moci ce da se izveze 20% od koliko nam treba ili od koliko imamo sad ne znam tacno.

Nazad
Vrh