Cena pšenice rod 2021

Prelistao sam ovu temu,par meseci unazad,govorilo se da se po 20-21 proda sto veca kolicina psenice,da cena nece skoro na vise,toliko o tome kolliko se zna sta ce biti unapred,ni ova sadasnja cena nije nista posebno,jer se vidi da ce proizvodna 2021/2022 biti mnogo skuplja,i to sve pod uslovom da azotnih djubriva bude dovoljno.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
I meni je u cilju da cijena psenice ide gore ali zaboravljate da je ove godine podbacila psenica u nekim dijelovima europe a Kanada je izgorila i neki krajevi nje nisu imali sta predati robe. Nagodinu ako inflacija ostane na ovoj razini mozemo ocekivati ove ili vislje cijene ako opet bude podbacaja ako ih ne bude neznam bas da ce nagodinu bit 30 dinara (i da inflacija ne ide jos jace nego sada)

Prelistao sam ovu temu,par meseci unazad,govorilo se da se po 20-21 proda sto veca kolicina psenice,da cena nece skoro na vise,toliko o tome kolliko se zna sta ce biti unapred,ni ova sadasnja cena nije nista posebno,jer se vidi da ce proizvodna 2021/2022 biti mnogo skuplja,i to sve pod uslovom da azotnih djubriva bude dovoljno.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
Proizvodna cena bilo cega od merkantile ne utice tog momenta na prodajnu cenu. Dugorocno da jer smanjuje ili povecava ponudu te robe. Dakle ako ce proizvodnja 1kj psenice kostati 100k/kj ne mora da znaci da ce se to prodati za 120k, moze biti i 80k

U Hrvatskoj je tek danas cijena 29.5 dinara plus pdv. Jako im je dugo trebalo da povuku tu cijenu. Mislim da za jace cijene mora sad matif potegnuti gore ovo bi izgoeda bilo to to a i Bogu bi grijesili kad ne bi bili zadovoljni sa tom cijenom

Drzava je donela uredbu ogranicava cenu hleba i brasna
To ograničavanje mi nije jasno. Neko to mora da plati. Da ne ispadne da država ograniči cijenu da kupi socijalni mir a subvencijom pomogne mlinare i pekare. Kasnije te novce namiri kroz namete opet od proizvođača. Znači platićemo tu veću cijenu ili u pekari ili u poreznom uredu
Svi siti a ni ovca ne osjeća da je ošišana.

A od cega ce da prave Savu ?
Hleb "Sava" nije jedini proizvod koji prave pekare a i ta vrsta hleba je propisana odredjenom količinom istog koje su duzne pojedine pekare da naprave, ali kao u svemu ostalom u našoj lepoj državi, imam iskrene sumnje da se pekari pridržavaju tih kolicina. Cist primer je bila cena brasna 36din a cena Zita 27, ne vidim tu neku ekonomsku dobit, svi mlinovi su naslonjeni i na neku pekarsku industriju i posluju kao celina. Nasa psenica ide u izvoz i uredba o ograničenju cene hleba "Sava" nema veze sa njom

Nazad
Vrh