Cena pšenice rod 2020

Ne mogu da nadjem skladištara pod imenom "jedan" . To se sigurno neko zeza...

Sve sto rodi, ostaje kuci, u prikolicama,do februara. Slike ce biti kasnije, sad se nema vremena, najvaznije je ne predati ni jedno zrno zita neprijatelju. A za cenu cemo se natezati februaru sa otkuplivacima, kad se najvise bude trazila. Oni su najmanji problem.
Najveci neprijatelji nas proizvodjaca su zapravo kolege, prijatelji, drugari, i ostali, zemljoradnici. Oni koji danas i sutra trce da na noge odnesu i predaju psenicu.
E zbog takve filozofije cena i jeste ovakva.

Nije bitna kolicina, bitan je princip.
Sve sto proizvedem, mogu da cuvam u prikolicama. Imam ih previse.
A da radim mnogo vise i imam vecu kolicinu, imao bih i silos. U svakom slucaju je nebih dao na lager, da me prave budalom.
A vas mi je zao. Kako razmisljate.
Ali me nije zao sto vam krv piju. Niste ni zasluzili bolje.

To može tako ako samofinansiraš celokupnu proizvodnju, ne plaćaš zakupe zemlje i imaš veliku slamaricu.

Možda Lakarije ima punu avliju prikolica pa ih ređa k'o Lego kocke, ne znam, nisam upućen.
Malo sam pratio teme i rod 2018 Lakarije je prodao po 21 rsd sa pdv u periodu januar/februar 2019 i dok sam ja konkretno sa lagera rešio po 23.5 rsd sa pdv krajem februara meseca 2019 godine a da sam imao prikolice da ga držim u avliji ko zna koju bi cenu dobio.Da li je neko budala ili ne ovaj forum nije nadležan da to utvrđuje tako da relax, žvaći i budi hepi.

Sta je problem se iskipaju beton pod krov nije to tolko skupa investicija ? U Francuskoj kad sam bio vidio sam kod dvojice pune supe zita i repice a mehanizacija vani.

Ja sada pravim neku nastresnicu za kola i traktore a jedan boks smo ozidali blokovim kao neko podno skladite bude to oko 30 kubika e sad kolko ce tu da stane videcemo. I nece biti skuplje od 2000 eure.Inace kod nas kazu da ce biti cena 18,5 dinara

Nazad
Vrh