Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
tako i ovde obracunavajunisam mislio na to.
prvo nam izmere primese.
3-4-5%. i to nam odbiju.
a onda mere hektolitar zajedno s tim primesama.
naravno da hektolitar bude manji nego što zaista jeste.
umesto da ostrane sve primese i mere samo zrno.
tako i ovde obracunavaju
to sto niko nece priznati ili uraditi kako treba, ne znaci da rade ispravno a jos manje znaci da su rezultati tacni.Nigde se hektolitar neće radiri ,a da se prvo izdvoje primese.
To Vam neće odraditi niti priznati ni jedna ustanova niti inspekcija.
Uzorak se meša,sipa na ravnu podlogu da debljina bude 2-3cm pa se iz te mase uzima uzorak za vlagu+za primese i za hektolitar.Tako dobijeni rezultati su tačni.
to sto niko nece priznati ili uraditi kako treba, ne znaci da rade ispravno a jos manje znaci da su rezultati tacni.
jesu mi izmerene i skinute primese?
a sad merimo hektolitar?
odstrani te primese koje si mi i onako odbio - pa meri.
Danas čuo ( još nisam proverio ) mlin Popović (takozvani SOTONA) kod nas na silosu plaća pšenicu 20 din
Navodno jako malo ljudi mu predaju pšenicu ( čuo priču, donose ljudi uzorke da mere vlagu a niko ne predaje žito )
Na zalost za sada nije još ta cena , stoji na vagi napisano krupnim slovima cena žita 20 din/kg ALI zezaju ona mala slova ispod , koja se izdalje ne videdaj bože,kod njega sam oterao ovo što sam ovro dosad