Sapatnik
Član
Чекаш следећи круг.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A pošto ti prodaješ prasad?Dnevnica fizičkog radnika na građevini 20-25 evra, radno vreme najmanje 10 sati! Klanje, pregled, pečenje još 30evra. Sve ukupno je oko 140 evra. Znači najmanje 6-7 dana teškog rada za jedno prasence koje jedva liči na pečenicu. Interesuje me trenutna cena prasića. Hvala na pažnji!
Možemo oko tog ulaganjaOd tih 150 evra majstor je dao najmanje 80 za materijal. Njegov posao nije počeo kada je došao kod tebe. Morao je da kupi lim, poseče, savije, donese pa tek da namontira. Za porez koji verovatno plaća mora da izdvoji kintu. A što mora da ulaže u izgradnju radionice, kupovinu mašina, alata, vozila za prevoz. Da ne pričam da je glava stalno u torbi. Znam jer sam se tim poslom bavio trideset godina. Poštujem seljaka, poštujte i vi drugu struku, svima nam je teško, mora postojati empatija među nama!
Koliko puta godisnje taj tvoj majstoe obrne taj ulozen novac??Od tih 150 evra majstor je dao najmanje 80 za materijal. Njegov posao nije počeo kada je došao kod tebe. Morao je da kupi lim, poseče, savije, donese pa tek da namontira. Za porez koji verovatno plaća mora da izdvoji kintu. A što mora da ulaže u izgradnju radionice, kupovinu mašina, alata, vozila za prevoz. Da ne pričam da je glava stalno u torbi. Znam jer sam se tim poslom bavio trideset godina. Poštujem seljaka, poštujte i vi drugu struku, svima nam je teško, mora postojati empatija među nama!
Kakva empatija?Jedna dnevnica= jedno praseOd tih 150 evra majstor je dao najmanje 80 za materijal. Njegov posao nije počeo kada je došao kod tebe. Morao je da kupi lim, poseče, savije, donese pa tek da namontira. Za porez koji verovatno plaća mora da izdvoji kintu. A što mora da ulaže u izgradnju radionice, kupovinu mašina, alata, vozila za prevoz. Da ne pričam da je glava stalno u torbi. Znam jer sam se tim poslom bavio trideset godina. Poštujem seljaka, poštujte i vi drugu struku, svima nam je teško, mora postojati empatija među nama!
Oscilacije na tržistu su kod nas vidljive u većini poljoprivrednih proizvoda. Sve sto ima dobru cenu se prenamnoži, cena padne u totalnu neisplativost, vecina prestane da se bavi time i cena ode u nebesa. Tako je kod voćarstva, tako je kod štočarstva, jedino u ratarstvu su cene stabilne jer je tržište globalno, ali zato proizvodnja varira masovno, a što je više tržište lokalno to je efekat jači, što se najbolje primeti kod prasadi. Kod voća npr je ciklus mnogo duži.U biznisu nema emocija. Trziste je neumoljivo. Ako neceg ima suvise cena mu pada. Ako nema raste. Prosto.
Ono sto bi trebalo u siromasnim drzavam je da sistem se brine da oscilacije cena ne budu velike, kako bi se kupovna moc stanovnistva ocuvala. Medjutim o tome nema ko da misli i da sprovodi.
Za dve godine treba praviti puno kulenaOscilacije na tržistu su kod nas vidljive u većini poljoprivrednih proizvoda. Sve sto ima dobru cenu se prenamnoži, cena padne u totalnu neisplativost, vecina prestane da se bavi time i cena ode u nebesa. Tako je kod voćarstva, tako je kod štočarstva, jedino u ratarstvu su cene stabilne jer je tržište globalno, ali zato proizvodnja varira masovno, a što je više tržište lokalno to je efekat jači, što se najbolje primeti kod prasadi. Kod voća npr je ciklus mnogo duži.
Sto se tice svinja sad smo u četvrtoj fazi, s tim što su globalna dešavanja i svinjska kuga još dodatno pojačali efekat. Za godinu i po, dve, nećeš moći ni da pokloniš prase.
Најмање члан а иначе "рођак".Sve neki pravilnici i dopune, a nigde konkretno ko ce imati pravo na subvencije.
530din cantavir neki danKoja je otkupna cena ovih dana?