Не мешај се женама у пос'о! Зна се ко треба да га ломи,(pre nisam mogao sa dve šake da ga prelomim a još malo pa ću sa dva prsta.....)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Не мешај се женама у пос'о! Зна се ко треба да га ломи,(pre nisam mogao sa dve šake da ga prelomim a još malo pa ću sa dva prsta.....)
Pa kolega koliko vi majstori zaradjujete prase kosta bagatelu. Kazes za par sati 150E. Sta mislis koliko sati je provedeno kod tih prasica.Ima jedna prosta matematika, prase 20kg x 650 = 13.000
To su dve dnevnice prosečnog majstora građevinca, da ne pričam što sam ja platio za par sati postavke oluka i lajsni 150e, znači čovek je ZARADIO prase za par sati, ali je radio i naplatio svoj rad,ja npr taj posao ne bih radio nema para, e zato sam platio onom ko radi, i nema cenkanja.
Tako valjda isto i taj što uzgaja svinje treba da naplati svoj rad,znoj i trud.
Ma nekupuje to niko,jako su jeftineDanašnja ponuda farmskih prasadi 430 din/kg.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Dnevnica fizičkog radnika na građevini 20-25 evra, radno vreme najmanje 10 sati! Klanje, pregled, pečenje još 30evra. Sve ukupno je oko 140 evra. Znači najmanje 6-7 dana teškog rada za jedno prasence koje jedva liči na pečenicu. Interesuje me trenutna cena prasića. Hvala na pažnji!Ima jedna prosta matematika, prase 20kg x 650 = 13.000
To su dve dnevnice prosečnog majstora građevinca, da ne pričam što sam ja platio za par sati postavke oluka i lajsni 150e, znači čovek je ZARADIO prase za par sati, ali je radio i naplatio svoj rad,ja npr taj posao ne bih radio nema para, e zato sam platio onom ko radi, i nema cenkanja.
Tako valjda isto i taj što uzgaja svinje treba da naplati svoj rad,znoj i trud.
Možeš li da me povežes s tim radnicima na građevini što rade za 20-25 eura na dan (10 sati) ?
Trebao bi da zidam nešto na proleće ?
Nlsam počeo prvi da lažem! Ajde me ti poveži sa nekim ko sada može da proda prase za 800din po kg!! Koja je sada cena?Možeš li da me povežes s tim radnicima na građevini što rade za 20-25 eura na dan (10 sati) ?
Trebao bi da zidam nešto na proleće ?
Provokatorima ne davati paznju, jer eto svakvih nas ima u Božijoj bašti.
Od tih 150 evra majstor je dao najmanje 80 za materijal. Njegov posao nije počeo kada je došao kod tebe. Morao je da kupi lim, poseče, savije, donese pa tek da namontira. Za porez koji verovatno plaća mora da izdvoji kintu. A što mora da ulaže u izgradnju radionice, kupovinu mašina, alata, vozila za prevoz. Da ne pričam da je glava stalno u torbi. Znam jer sam se tim poslom bavio trideset godina. Poštujem seljaka, poštujte i vi drugu struku, svima nam je teško, mora postojati empatija među nama!Pa kolega koliko vi majstori zaradjujete prase kosta bagatelu. Kazes za par sati 150E. Sta mislis koliko sati je provedeno kod tih prasica.
Nije znao čak ni kategoriju ispravnu da navede...
Objavljeno je pod kategorijom : seme i sadnice