Cena malih prasića na tržištu

Mene samo interesuje gde su sad oni tovljaci sa foruma sto su se bunili i zestoko protestovali sto je cena prasadi bila 300 din? Nema ni jednog sad da kaze da su prasad dzaba i da treba imati razumevanja i platiti ljudima vise da nebi opet potamanili krmace i opet sve u krug....... :svinja:

@ MONTOYA
180-200 din

@ milan971
Naravno da sam upucen. I ja tovim koliko mi mesto dozvoli, nista puno ali dovoljno da znam. Ne znam do kad se odrzala ta cena od 300 kod vas ali ako je kao kod nas onda vam stvarno dugo treba da utovite... Nemojte me pogresno razumeti ali mislim da bi malo obostrane tolerancije donelo koristi i jednima i drugima i da bi lakse pregrmeli ova teska vremena za stocarstvo a svinjarstvo pogotovo. Ja bih pristao da neko hoce tako da posluje od tovljaca na cenu prasadi od 2 e cele godine +- 10 centi za razdoblja kad su trazeni i kad nisu. Ali na takav dogovor niko ne pristaje.

Poslednja izmena:
Kod nas se ta cena za prasice koji se kupuju za tov, a tu racunam prasice 15-18kg a ne nazimad 30-35kg zadrzala do kraja septembra.
I ti prasici su stizali za prodaju od polovine januara pa sve do sad ,veruj mi da sam i ja za vise obostrane tolerancije jer moram da budem tolerantan prema sam sebi posto znam sta znaci odgajiti prase ,a i utoviti tovljenika.
Zato sam napisao da smo u istoj kesi i da nije dobra situacija nikako.
A sto se cene tice i ja bih bio zadovoljan na cenu od 2.5e za moje prasice tokom cele godine ,ali onda cena tovljenika ne bi smela da bude ispod 1.5e.
Ali na zalost tu se nista ne pitamo ni ja ni ti niti bilo ko drugi ko se bavi ovim poslom ,mi smo po obicaju samo kolateralna steta nekih drugih igraca.....

Na cenu tovljenika od 120-130din,dobro je kad prasad nije 150din...a sto se cene od 200din tice za prase od 25-30kg moje misljenje je da je sasvim pristojna....pa ne moze ti na prase ostati 50e

Ako prodas prase 25 kg po 200 din/kg zaradis mozda 5 eura. Ne kazem da je realno zaraditi 50, ali je i ovih 5 nerealno malo. Mora cena prasadi biti bar 2 eura za kg, da bi bilo nekog interesa i perspektive u ovom poslu.

Nazad
Vrh