Cena malih prasića na tržištu

Ajde ne preterujte .. ovakvi komentari ne da me nerviraju ,nego .. da su imali po 30 kg cena je u redu .. ali za 14 kg .. nije on lud , nego ga treba ubit.. jer nije normalan ,a cena ce da padne ali na 200 din za prase od 30-32 kg

sto preterujemo,pa zasta ce sad da se kupuju prosle sve slave,ovi sto tove svinje nece sigurno da kupuju kad je cena 120 din.a mozda jednostavno coveku trebaju pare i morao da ih proda,daj boze da ne bude cena i ispod 200

Pa ne bi se bas reklo Grujo da slave i tovljaci ne uticu na cenu prasadi. Mada si u pravu da nema strogih pravila, kada je trziste u pitanju. A i svi nesto kalkulisu i zeleci da izbegnu najgoru varijantu, upravu tu ponekad i izaberu.

Neznam sta pametujete svi znate da ce cena dole posle slava...juce na pijaci u Zablju je bilo jos najmanje 100 takvih prasica od 12-16kg trazili su 250 din,dok sam ja bio niko nije nista prodao...nisu ljudi jos poceli da stavljaju u tov a lagani su za pecenicu .. a treba para...

Pašće cena od danas, a mislim da će porasti od pola marta... Poučen iskustvom iz ranijih godina jer kupuju ljudi za sebe da tove do jeseni, pošto retko ko drži svinje za klanje od jeseni do jeseni kao nekada. Ja u martu već tri godine prodajem po 280 i lično mislim da je to praktično pad računajući na inflaciju koja je evidenna. Možda sam veliki optimista ali bi ove godine trebalo da bude 300 pa da budemo zadovoljni.

Kupio jutros za tov unapred kaparisani po 230 prosek 20kg 10 kom.Inace nakupci kod mene u okolini jutros kazu da cena od danas naglo dole,cak i na 200

Prethodnih dana sam prodao

31,33,34,34,34,37,46kg po 250din
22,22,24,25kg po 270din
19kg po 300din
I tu je sada kraj prodaje po meni, ostali ostaju da se tove. :osmeh:

Paracinska pijaca je sada u subotu imala cenu prasadi od 250 din. prosek 25 kg., za razliku od prosle nedelje, kada je bila 240, maksimum 250.
Ali zato u nedelju u Cicevcu cena pala na 200 din. po nekim informacijama i moj kupac vise nece da cuje na 250 od dogovora prosle nedelje, nego hoce na 200. Pokusacu da izvucem od jednog drugog 220 din, veceras ili sutra dolazi da pogleda. Strasno, za jedan dan cena da padne toliko::jako_besan::

Nazad
Vrh