Cena malih prasića na tržištu

Ja kako god izracunam rad mi nije placen. Svaka cast ljudima koji su spremni da se upuste u te poslove naravno aonima koji nemaju privatne klanice/mesare

Pijac u Rasancu kod Petrovca prasici 200 din. Ja moje dao u Kucevo po 250 ,dogovorio u Petak inace bi cena isla dole.

I Mladenovac otisao dole sa cenama. Sad u petak se prodavalo od 220 do 240din. Lokalne pecenjare koje inace otkupe doste robe, ne uzimaju ove nedelje, kazu imaju prasica, a slabo imaju prometa. Ja imam turu za prodaju, izgleda da ce ovog petka da se vozaju do pijace :osmeh:

Ja dajem dugo u Kucevo u pecenjaru pa nemam problema uzme uvek,a jutros dok sam bio u pecenjari par njih zvali nude ali odbija pun je a uskoro i post pocinje a i da malo saceka da padne cena jos.Kod nas ima dosta prasica tako da moze da bira i da spusta cenu.

Od nas koji imamo do 25 krmača to nam je uglavnom sporedni posao tj . radimo i druge poslove da bismo opstali na tržištu , ja lično radim građevinu leti a jesen -zima vozim kamion dok traje kampanja, snalazimo se, po mm mišljenju sve ispod 30 krmača prasilja nema dovoljno novca za jednu petočlanu porodicu mlađih ljudi čija deca su u školi ili na fakultetu jer je takvoj porodici potrebno oko 75-100000 dina. mesečno za normalan život

- - - - - - - - - -

Od nas koji imamo do 10 krmača to nam je uglavnom sporedni posao tj . radimo i druge poslove da bismo opstali na tržištu , ja lično radim građevinu leti a jesen -zima vozim kamion dok traje kampanja, snalazimo se, po mm mišljenju sve ispod 30 krmača prasilja nema dovoljno novca za jednu petočlanu porodicu mlađih ljudi čija deca su u školi ili na fakultetu jer je takvoj porodici potrebno oko 75-100000 dina. mesečno za normalan život

Ajde bre druze, radis sezonske poslove, a svinjarstvo ti sporedni posao. Jedino ako drzis 2-3 krmace. Nemoj pisati gluposti. Bez namere da te uvredim.

Prasici su se samo vratili u svoju realnu cenu. Cena koja se vrtela do sad je bila naduvena, prvi put u svom zivotu sam doziveo da prasici budu skuplji od jagnjica a to od pamtiveka nikad nije bilo.
Cena od 220-250 uopste nije mala cena prasica, pamtim kad sam ih prodavao po 50din...

Trenutno imam 12 komada i 67 prasića verovo ili ne sve oko njih obav žena i majka ja kad dođem spremim koncentrat i to dva puta nedeljno imam svoju mešaonu i uglavnom uzimam samo sastojke jer imam i svoje žitarice, odrađujem u međuvremenu sve što treba na njivama oko kukuruza soje i ječma a na građevini sam od februara meseca

Po mojoj racunici-prosecnoj, ti se druze uklapas sa 12 krmaca i tvojom hranom u tu cifru 75000-100000 din. mesecnog prihoda. Ako ne, onda tu nesto ne stima. I odmah da se razumemo, nebih da iznosim racunicu detaljno, jer smo to sto puta radili, a i nije to tema.
Otkupljivaci trenutno placaju 240 din./kg.

Po mojoj racunici-prosecnoj, ti se druze uklapas sa 12 krmaca i tvojom hranom u tu cifru 75000-100000 din. mesecnog prihoda. Ako ne, onda tu nesto ne stima. I odmah da se razumemo, nebih da iznosim racunicu detaljno, jer smo to sto puta radili, a i nije to tema.
Otkupljivaci trenutno placaju 240 din./kg.

Pa uklapa se sad,ali ne moze na to da se osloni na duzi period niti moze kad je dobra cena da napravi zalihe da prezivi kad cena padne.

Problem je sto to nije kukuruz koji moze da stoji. Moras da ih prodas sa 25+-kg i cena je trzisna.

Nazad
Vrh