nemanja987
Novajlija
Ja kako god izracunam rad mi nije placen. Svaka cast ljudima koji su spremni da se upuste u te poslove naravno aonima koji nemaju privatne klanice/mesare
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prodaj prasice, sada bar znas kakva je cena.Pa mislim po svim sadasnjim cenam. Prasad, kukuruz, koncentrat, tovljenici... Ja sam na 10 komada izracunao da bih bio u plusu 25 hiljada. Znaci to bi mi bila plata za 4 meseca rada (25000/4 =x)
Po mojoj racunici-prosecnoj, ti se druze uklapas sa 12 krmaca i tvojom hranom u tu cifru 75000-100000 din. mesecnog prihoda. Ako ne, onda tu nesto ne stima. I odmah da se razumemo, nebih da iznosim racunicu detaljno, jer smo to sto puta radili, a i nije to tema.
Otkupljivaci trenutno placaju 240 din./kg.
Prasici su se samo vratili u svoju realnu cenu. Cena koja se vrtela do sad je bila naduvena,
Cena od 220-250 uopste nije mala cena prasica,
Pijac u Rasancu kod Petrovca prasici 200 din. Ja moje dao u Kucevo po 250 ,dogovorio u Petak inace bi cena isla dole.
Sada se uklapamo , ali na duže staze ništa nije sigurno, inače i kod nas su trenutno 240rsd ali kako čujem cena ide dole, a komponente i koncentrat gorePa uklapa se sad,ali ne moze na to da se osloni na duzi period niti moze kad je dobra cena da napravi zalihe da prezivi kad cena padne.
jesu muski ocisceni(ustrojeni)?Pogodjeno muski po 300,a zenski po 280,da oteram u sredu-kad mi istekne zabrana voznje.