Cena malih prasića na tržištu

Juce prodao 3 komada kod kuce drugu (cena da bude kako bude na pijaci), a od jutros prodao 3 na pijaci sto su ostala po ceni 230din. Tezina od 23-27kg.
Nadkupci su uzimali jeftinije 220-210din kako se ko pogodi.

Ja danas krcmio kuci na komad po 250 (prodao 4 kom.) i primetim jednog da me bledo gleda kad mu kazem 250, rekoh ajde neka bude 240din. posto izmeri 32 kg. Tek kasnije cujem da je jutros cena u Paracinu na pijaci bila 210-220. Ponekad se isplati kada si neinformisan:osmeh:.

Mislim da nam opet po pitanju cene prasica, predstoji tezak period. Pre neki dan, obrati mi se covek za savet, koji je vozac slepera ( radio inostrane ture, po celoj Evropi-dobro placen) i kaze da je spletom okolnosti napustio firmu i zasad kupio 7 krmaca i planira da se time bavi ubuduce, posto kaze dobra je zarada na prasicima. A koliko ce biti takvih?. Naravno, nemam nista protiv toga, jer me to podseca na moj pocetak, kad je takodje bila dobra zarada. Samo, neverujem da ce mnogi istrajati kada naidje loosa cena, a oborice je na neki period. A dodatno pogorsavaju situaciju, katastrofalni usevi kukuruza, pa i psenice, jecma.. u centralnoj Srbiji i samim tim ljudi oprezno ulaze u tov svinja - cuvaju rezerve hrane. Ja sam jedan od njih.

Tesko je uletiti u ovaj posao! Prvo treba ivesticija, a drugo je znanje! Mi koji radimo godinama jos uvek imamo da ucimo! I mislim da smo i vec platili skolu! (barem ja). Nije to toliko lako kako kalkulacije pokazuju na papiru!

ja tovim 4 prvi put i ako mi se ne isplati sve ću da ih osušim sem onih koje ću kroz top da proguram nek ide život :)

Ako nekog zanimaju prasici za priplod neka se javi na PP.
Ako moderator smatra da post nije u adekvatnu temu neka ga obrise, ili premesti.
Hvala Unapred.

Nazad
Vrh