Cena malih prasića na tržištu

U četvrtak u Bogatiću na pijaci slaba prodaje prasaca za tov
veći deo je vraćen kući
Koja je cena bila.

- - - - - - - - - -

Ne vidim sto i zasto a prasadi nema ....
Posle ovih poplava i ocekivano je da ce cena pasti jer dosta ljudi koji imaju prasad i hteli su da ih tove sada ce da ih prodaju u strahu da ce hrana biti skupa jer je dosta poplavljeno a i ovo sto nije verovatno da nece roditi bas kao u rodnim godinama.

Meni nista nije poplavljeno, zemlje nemam ,sve kupujem , tako da tvoje objasnjenje ne pije vodu a u postu kad treba cena da pada .. cena ide gore
Nemas ti nista poplavljeno ali ima 80000 hektara oranice poplavljeno,ja obradjujem 5 hektara a nista mi nije poplavljeno al je pitanje kakav ce rod biti,vecinu hrane kupujem,godisnje oko 1oo tona hrane,ako hrana bude skupa a postoji mogucnost da hoce sad se razmisljam zasto bih tovio bolje da prodam po 300din prasice jer ce i ovako tovljenike uvoziti,nek ovako razmislja 30% ljudi koji imaju prasad i eto ti zagusenja na pijacama a i samim tim pada cene,a i ovi sto tove ce sa velikom merom opreza kupovati prasad jer ako nemaju spremnu hranu za ceo tov rizicno je toviti ne znajuci kakvi ce prinosi biti na njivama,zita bolesna,soja losa,kukuruz ce se presejati na dosta povrsina.

Nemas ti nista poplavljeno ali ima 80000 hektara oranice poplavljeno,ja obradjujem 5 hektara a nista mi nije poplavljeno al je pitanje kakav ce rod biti,vecinu hrane kupujem,godisnje oko 1oo tona hrane,ako hrana bude skupa a postoji mogucnost da hoce sad se razmisljam zasto bih tovio bolje da prodam po 300din prasice jer ce i ovako tovljenike uvoziti,nek ovako razmislja 30% ljudi koji imaju prasad i eto ti zagusenja na pijacama a i samim tim pada cene,a i ovi sto tove ce sa velikom merom opreza kupovati prasad jer ako nemaju spremnu hranu za ceo tov rizicno je toviti ne znajuci kakvi ce prinosi biti na njivama,zita bolesna,soja losa,kukuruz ce se presejati na dosta povrsina.
slazem se sa tobom kuka9,

- - - - - - - - - -

kod nas je slab stocni pijac slab sa stokom ali je danas bila ponuda neverovatna,a od vecih kupaca samo jedan kupio oko 50 komada kako je on hteo

slazem se sa tobom kuka9,

- - - - - - - - - -

kod nas je slab stocni pijac slab sa stokom ali je danas bila ponuda neverovatna,a od vecih kupaca samo jedan kupio oko 50 komada kako je on hteo
Taj stocni pijac gotovo nikad ne posecujem. Kad mi trebaju prasici odem kod coveka kuci i kupim, kad imam prasice za prodaju sve ih prodam kod kuce za 10-20din jeftinije vise mi se tako isplati neko da ih vucem po pijacama i uvek sam bolje prosao od pojedinih stipsa koji su u stanju svake subote da teraju prasice na pijac a tamo prodaju jedno ili 2 praseta, ostale vrate kuci pa ponovo u subotu na pijac i tako u krug.

Ja sam juce jedno pazario sveze vraceno iz Rume. Izbirao pored 20-25 kom. Mislim da ovaj nije ni jedno prodao do ovog u povratku.

Ima li neko kontakt ljudi iz okoline Panceva da uzimaju prasad,jer boh prodavao sve odjednom ne jedno po jedno kao sto se radi ovde kod nas,ako neko zna neka mi posalje broj u pp,hvala

Danas me covek nudi 12 komada prasadi oko 11-12 kg za 30 000.Roba dobra,pitren jorksir,ja hteo da uzmem samo 3 komada za ziminu,Sutra cu verovatno otici i kupiti sve

- - - - - - - - - -

Pazareni prasici,po 2500 komad

Nazad
Vrh