Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moji uvek sa 80 dana imaju prosek 38 do 40 kgJelena .. moras da vidis sta i kako si hranila .. na 90 dana od prasenja , najmanji prosek mora biti 30 kg , pa cak i vise . na 25 kg dolaze na 70 - 75 danu ... cucemo sa na PP gde je problem ,
a racunica od 70 dana mi nije jasna. Od 35 do 100 kg je 65. Ako prase u osamdesetom danu napreduje vise od jednog kg dnevno, kolko mu onda treba dana za 65 kg
Koliko tovljenik treba da pojede hrane dnevno za taj prirast? 3-4 kg ili vise?!dvevni prirast tovljenika , je 700 -800 gr,,,, i to je to sto moze masina da napravi... ako tako gledas godisnjak bi trebao da ima preko 300 kg , nece da moze ...
Ne treba da se nerviraš , svaki napredak se uvek gledao sa nevericom !Napiši samo tačno gde možemo doći i kupiti takav genetski potencijal - izmedju Golije iKopaonika je širok pojam - ja lično sam za ekstenzivni način sa zdravim načinom ishrane ali moje komšije će vrlo rado doći da trgujete ..!!Sto se mene tice ja odsada odustajem od ove teme, jer mi je ispod casti da razgovaram sa ljudima koji nisu nacisto da li svinja ima cetiri ili tri noge.Ustvari radi se o ljudima koji su prase videli samo na nekoj slici "prasice kasice". A sajmovi, pedigrei rekordera i sl e to se ne gleda vec samo ukupna tezina. Izvinjavam se sto su me pojedini karijeristi izveli iz teme.
Ali ne zaboravite da mnogi od njih imaju dve vage za merenje (jedna za kupovinu a druga za prodaju)