pocerina
Član
Samo vi prepadajte Pazarce, treba oni ponovo da dodju da kupe...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moj post je govorio o tome bas da su Pazarci vispreni trgovci i treba dosta filozofije da bi se sa njima dogovorio. Ako nesto cenis 200 on ti daje 150 a ako neces on posalje kolegu da ti ponudi 140 pa jos jednog pa jos jednog i kada te psihicki slomi onda dodje i kupi kod tebe po 152. E onda ode kod drugog prodavca i kaze mu ma daj vidi sta sam kupio po 150 a ta tvoja roba ne vredi vise od 140 i tako u nedogled.... I sta jos sto god ti ponudi pruza ruku da je pogodjeno pa te drma. Ako nisi pazljiv moze ti ruku iscupati iz ramena.Taj isti pazarac je popusio kod mene juce.Sta se dogovorismo Grujane,nema ispod 160 din? Neradi se to tako,ima i drugih kupaca.PA kad vrati prazan kaimon,drugi put ce da pita "koliko trazis",a ne "ja placam".Ujutru idu na 160,drugi kupac,prosek 36 kg.
Moj cale dobija 200din za 25 prasica tezine oko 19-20 kg.A u subotu je bio na pijaci i kaze da je covek kuci izvagao prasice i kad je doso na pijacu neki mu odmah dao 200din po kili nisu ni merili nego koliko je ovaj sto prodaje reko da su teski ovaj pristao.Izgleda da nema prasica a ljudim treba za drzanje.