Farmer Bob
Član
Da nije VMV?To su Cire,sto su drzali pumpu u Melencima......Video sam u selu na oglasnoj tabli da neka firma (zaboravio sam ime) kupuje kukuruz rod 2011 u silosima MWM Melenci po ceni od 17,2 sa pdv-om jus kvaliteta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da nije VMV?To su Cire,sto su drzali pumpu u Melencima......Video sam u selu na oglasnoj tabli da neka firma (zaboravio sam ime) kupuje kukuruz rod 2011 u silosima MWM Melenci po ceni od 17,2 sa pdv-om jus kvaliteta.
Da li si uzeo u obzir faktor zvani "Vuktorija"Polako, tek se zahuktava vrsidba kukuruza. Na stranim berzama je cena veca nego kod nas, ko moze neka saceka sa prodajom najmanje do Nove godine. Moja procena je da ce u jan/feb biti kukuruz jus vlage oko 200-210e/t. No videcemo kako ce se stvari razvijati. Ta cena je moja pretpostavka a i zelja
Nisi me razumeo... Oni otkupljuju za 14 din/kg sve što je ispod 25% vlage, nebitno dal je 13% ili 24%... a ono što je vlažnije ni ne otkupljuju....@mityoo
Jus od 25% vlage je oko 82.7% od vlaznog kukuruza, sto mu dodje jus 16.92 dinara kad se sracuna na jus. Posto je telkel, nema odbijanja za susenje, tako da ta cena i nije losa spram ostalih ponuda koje imamo na trzistu.
Polako, tek se zahuktava vrsidba kukuruza. Na stranim berzama je cena veca nego kod nas, ko moze neka saceka sa prodajom najmanje do Nove godine. Moja procena je da ce u jan/feb biti kukuruz jus vlage oko 200-210e/t. No videcemo kako ce se stvari razvijati. Ta cena je moja pretpostavka a i zelja
Znaci u Idvoru primaju na cuvanje. Kakvi su uslovi?bice veca cena u januaru, ja moj stavljam na lager u silosu bcm idvor, ljudi primaju i cekam.
bice veca cena u januaru, ja moj stavljam na lager u silosu bcm idvor, ljudi primaju i cekam.
Znaci u Idvoru primaju na cuvanje. Kakvi su uslovi?
Mislim da sam razumeo šta si hteo da kažeš ali od 10 kg. kukuruza sa 25 vlage po odbitku vlage ostaje ti jua 87,2 kg a ne 82,7 kg kako si napisao.@mityoo
Jus od 25% vlage je oko 82.7% od vlaznog kukuruza, sto mu dodje jus 16.92 dinara kad se sracuna na jus. Posto je telkel, nema odbijanja za susenje, tako da ta cena i nije losa spram ostalih ponuda koje imamo na trzistu.
Polako, tek se zahuktava vrsidba kukuruza. Na stranim berzama je cena veca nego kod nas, ko moze neka saceka sa prodajom najmanje do Nove godine. Moja procena je da ce u jan/feb biti kukuruz jus vlage oko 200-210e/t. No videcemo kako ce se stvari razvijati. Ta cena je moja pretpostavka a i zelja
Danas sam našao prvi kombajn u selu sa kukurznim adapterom,u ponedeljak verovatno skidam.Kod nas jos niko nije poceo u zrnu da skida kukuruz, a za cenu se nista ne zna