Cena i plasman višnje 2016.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od sutra korekcija cene, sto je bilo 30 bice 40.
Tako bi trebalo.
 
Definitivno su se ove godine hladnjacari izvadili za proslogodisnji fijasko, otkupljivali po 0.80, cuvali pola godine, pa jedva prodali za 0.80 (otprilike). Info 99% siguran... zato su nas sve ove godine zajebavali sa klasiranjem i cenom, da se povade. Ocete da se kladite da ce veliki otkupljivaci tipa Dzervin i sl da zavrse sezonu sa jacom cenom jer su se oni manje zeznuli i plus imaju preradjivacke kapacitete?

P.S. Kod mene crva nimalo, ali nisam je brao, mala kolicina ipak i sitne su dosta. Isao sam mankogal plus cipkord pre skoro mesec ipo dana i nista vise od tad... pa nek bude pametan covek sad. One koje nisam prskao oko kuce su pune crva. Na par mesta krece pomalo cocomices, izgleda da ce opet biti muke sa njim, iako sam isao dva prskanja mankogalom preventivno proletos. Cuvajte ih, stitite ih na vreme, iako je ove godine losa cena bila mozda nece biti dogodine.
 
Tintoreti se ne zeza, i u našem kraju se priča da će cena porasti. Nas nekoliko smo pisali o tome pre 10-tak strana, ali su nas osuđivali, pa smo prestali da se mešamo, ali videćete, da će, kao i svake godine, višnja na jugu da se proda po ipak nešto bećoj ceni. To što će i ta cena možda da bude nedovoljna, jer je verovatno neće puno podići, to je drugo, ali jednostavno je takva praksa poslednjih par godina. Uostalom prošle godine je sva višnja iz moje opštine otišla na 100-110 dinara, a počela je sa 70. Naravno da to nema veze sa cenom ove godine, ali jednostavno je takva praksa hladnjačara. Inače cena šumadinke je 120 dinara, s tim što mora da bude krupna i negradobita, brana sa peteljkom, ali to je cena.
 
Informacija sa sajta ministarstva poljoprivrede Madjarske , izvozna cena visnje 0,90 eura cena za proizvodjace je 0,65 eura , znaci zarada odkupljivaca 0,25 eura , kod nas izvozna cena 0,80 eura ( diskutabilno , ali nebitno za ovu temu ) proizvodjacu 0,30 eura , otkupljivacu 0,50 eura .Madjari imaju daleko manje kolicine visnje , a sto znaci i manju daleko manju ukupnu zaradu , ali nasim otkupljivacima je ocigledno i duplo veca zarada mala ( megalomani i pljackasi ). Neznam dali se slazete ali mi bi smo bolje ziveli uz bilo kog okupatora nego sa ovim nasim patriotama .
 
Knjazevac cena sveze Visnje je 40 dinara za 1 kg... Trebalo bi da krenem sa berbom krajem nedelje relativno sam zadovoljan prinosom, kvalitet bar kod mene vrhunski
 
Ovo sa klasama cista prevara.
Vrhunska visnja isla za 30 din a lom za 40...
 
Dajte ljudi crvljiva i tresena visnja nikad nije išla u prvu klasu pa neće ni ove,šta se čudite.ne može biti cena sticene i neslućene ista
 
Evo sad cekam.
Kao ima dve klase a sve ide u isti kamion.
Nekom placa 30 a nekom 40.
Ne kazem da nema klasiranja ali je ovo klasiranje ostavilo prostor otkupljivacima za malverzacije.
I mislim da je cista prevara.
Uvek ima sticenih i me sticenih, sto ono kad je bila 100 din. niko nije pomenuo klase...
 
Nama svake god u hladnjači proveravaju da li ima crva i kada je bila 100 din, jedino kada je velika potražnja tada se provuku oni što ne štite,ove godine sigurno neće
 
Poslednja izmena:
Код мене откуп завршава на 30 а лошија него на почетку. Готова берба. Кренула кајсија.
 
Kod mene na centru sela stoje dva kamiona visnje,vraceno nece niko da kupi,ispod kamiona reka soka pisa.Jedan kamion je bratov,kaze da hladnjacari gde je terao pregledaju svaku drugu gajbu,smucio mu se istovar,ako nadju 1-2 crva sve vracaju nazad.I eto stiglo nazad.Dva dana voza visnju od hladnjace do hladnjace.Lokalni otkupljivac puko skroz,to mi je rodjak,davao ovog proleca repromaterijal za setvu a da narod plati od visnje.Zalosno sta rade ove godine narodu.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh