Cena goriva

Mnogi zbog osiguranja nisu brisali ili dodavali parcele a gorivo im je odobreno po prošlogodišnjem posedu površina .

Mnogi zbog osiguranja nisu brisali ili dodavali parcele a gorivo im je odobreno po prošlogodišnjem posedu površina .
prosto pitanje posto neznam zasto je problem pa da saznam

sta je problem oko tog famoznog osiguranja i promene kulture?

posto sve sto je osigurano iz 2024 je skinuto sa parcela i posijana nova kultura ili ceka prolece

Prelistaj temu osiguranje, imaš sve info.
koliko sam shvatio i radim i to od nekog 10 januara se radi obnova gazdinsta a tada se mora menjati kultura

ne mogu oni na osnovu promene kulture u egraru a koja se desila(primer suncokret-psenica) da zbog toga ne izvrse isplatu osiguranja,to mogu da okace macku o rep

koliko sam shvatio i radim i to od nekog 10 januara se radi obnova gazdinsta a tada se mora menjati kultura

ne mogu oni na osnovu promene kulture u egraru a koja se desila(primer suncokret-psenica) da zbog toga ne izvrse isplatu osiguranja,to mogu da okace macku o rep
Tako je. Slobodno menjaj i briši. Zahtev za osiguranje biće obrađen na osnovu parcela i kultura koje su bile upisane na dan podnošenja zahteva za osiguranje

Ja nisam obnovio gazdinstvo, bilo malopre na Nis pumpi da proverim stanje na agro kartici...pojavila se celokupna količina goriva kao i prošle godine...

Sent from my 23090RA98G using Tapatalk

Ja sam zvao nis. Pojavila se kolicina goriva za parcele koje su od prosle godine i koje imaju biljnu strukturu. A nove parcele koja sam uneo nemaju jos uvek upisano sta ce se sejati i one mi nisu usle. Hoce li biti opet neka dopuna ili je to sve za ovu godinu?

Danas sipao 20l na Nis-u sa karticom po 179 i lik koji radi mi kaze jos danas i sutra moze da se sipa po toj ceni i onda ne moze vise, nisam uneo br polj. gazdinstva. Sada ne znam da li je obnovljena kolicina za ovu godinu ili ne

Nisam našao adekvatnu temu pa bih pitao ovde, naime nudi mi jedan stariji čovek naftu iz bureta ali stoji jedno 20 godina, nije neki mufljuz već ozbiljan čovek ali neradi zemlju odavno i prodao je traktor i mašine a nafta ostala. Da li je to gorivo dobro za upotrebu ili da ne rizikujem?

Nisam našao adekvatnu temu pa bih pitao ovde, naime nudi mi jedan stariji čovek naftu iz bureta ali stoji jedno 20 godina, nije neki mufljuz već ozbiljan čovek ali neradi zemlju odavno i prodao je traktor i mašine a nafta ostala. Da li je to gorivo dobro za upotrebu ili da ne rizikujem?
Ja sam koristio takvu naftu cak sta vise bila je i starija preko 30god isto u buretu stajala nista nije bilo traktoru cak bila je i nesto manja potrosnja

Mozda bi se i mogla iskoristiti, ali bilo bi sigurnije da se mesa sa novom naftom u nekom manjem odnosu, recimo 1:4, naravno ako je nesto tipa MTZ, IMT u pitanju.

Nazad
Vrh