Cena goriva

Nis se dao u akciju

Nis se dao u akciju
Ne razumem ovu Uredbu.
To za pčelare i stočare? A ratarima se skida sa kartice od onih 100 litara?

Ja sam koristio takvu naftu cak sta vise bila je i starija preko 30god isto u buretu stajala nista nije bilo traktoru cak bila je i nesto manja potrosnja
Nije ti mogla biti manja potrosnja,ta je nafta sa sumporom i ravna je gasnom ulju.Mogao je da smanji potrosnju samo dok stoji parkiran :ppozdrav:
imamo clana @stalker koji je ekspert u toj temi

Koliko znam @stalker više ne posećuje forum. A što se tiče tog goriva, ja bih to provukao kroz auspuh ali u nekoj mešavini sa novim gorivom. Za svaki slučaj.

Koliko znam @stalker više ne posećuje forum. A što se tiče tog goriva, ja bih to provukao kroz auspuh ali u nekoj mešavini sa novim gorivom. Za svaki slučaj.
Nisam baš za to da propadne jer je u pitanju za mene povelika količina pa sam juče probno usuo 40 litara novog i 60 litara tog starog,.., nikakvu promenu u snazi nisam primetio ali mi je motor znatno tiši nego ranije . U pitanju je mtz82.

Гледам оне што рестаурирају старе камионе и машине, сипају 1 литар двотактола на 40-50 литара дизела. Ако упале на еуро дизел кад мотор није дуго паљен у великој већини случајева пумпа високог притиска зариба.

Pre nekoliko godina kolega nasao kod babe bure, punjeno naftom iz 90-tih, kad se delilo na bonove.Presuli ga u drugo bure, talog ostao u starom ... Pojeo ga rujko pevajuci . Sto rece kamarad Matić... sad nas je vec dvojica koji cemo ti gratis skloniti muku iz dvorista...samo kazi ! :sneaky:

Novi ED ima rok upotrebe max 6 meseci, a najboje da se potrosi do 3 meseca, ako su u pitanju najnovija vozila. Stari DISEL je nesto drugo i verovatno njegov rok upotrebe je znatno duzi, ali zato i masine koje mogu da ga progutaju su iz proslog veka. Ne bih to gorivo sipao u traktor sa CR sistemom ubrizgavanja.

Да би ишао на зејтин треба прво да упали на зејтин. Е то је већ друга прича, ко год је возио на биодизел видео је ако је пробао на скоро чисто уље да упали. Врти до бесвести, мало му фали да упали али неће па неће...

Nazad
Vrh