Cena goriva

Jel ima neko ogranicenje u koliko mozes da sipas, u toku dana? Moze 2-3000L odjednom?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Odjednom možeš do 100.000din ali može više puta sad kolko je max nisam pitao karticu izdaju na licu mesta ne treba čekati samo treba izštampana lična karta i aktivan status

Nema sanse potrositi 100L na 1ha
Oko 60L je neka realnost, ali ima auto, moze se neko pocastiti jeftinijim gorivom, uglavnom sve ode na kraju
nije svuda isto obradjivati zemlju,ima delova Srbije ode 50 lit po hektaru samo za oranje
meni licno u vocarstvu nema dovoljno 100 litara po hektaru ,imam 10tarupiranja,5 obrada u redu pipalicom ,10+ prskanja,berbu...

Ajde da ponovim posto se mnogi prave blesavi! Nije nas niko "castio" sa ovih 100l, nego je jedna grupa ljudi skupila muda i bacila se u trosak i isterala mehanizaciju na ulice, mrzli se nedelju dana i zapostavili svoje poslove, pa se trazilo ovo! Medju njima nije bilo ni jedno udruzenje vocara da zastupa svoje interese! Eto cisto za neobavestene!

Ajde da ponovim posto se mnogi prave blesavi! Nije nas niko "castio" sa ovih 100l, nego je jedna grupa ljudi skupila muda i bacila se u trosak i isterala mehanizaciju na ulice, mrzli se nedelju dana i zapostavili svoje poslove, pa se trazilo ovo! Medju njima nije bilo ni jedno udruzenje vocara da zastupa svoje interese! Eto cisto za neobavestene!
Za ove sto se ne prave blesavi da kazem sledece do god budemo gledali da samo nasoj guzici bude dobro nema od nas nista.
Za tvoju informaciju bio sam vise puta na protestima u Mrcajevcima zbog mleka... iako nemam ni jednu kravu...Mislis da meni na 5 hektara voca znaci nesto 25000 din od goriva?

sta ako sada sipam 400 litara danas i 400 litara sutra a imam 5 hektara zemlje?
Juce je ministarka gostovala u emisiji na B92, ko ima vracanje u nazad na TV nek vrati i pogleda.
Po njenim recima ovo se nece desavati, povezace kartice sa eAgrarom i moci ce da se sipa samo za onoliko povrsina koliko tamo imas. Da li se u praksi vec primenjuje ne znam.

Kako sam ja skapirao, dok ne izadje uredba o refakciji (neko rece 1.2) moze se sipati svaki dan po 400l na NISu bez obzira na prijavljenu povrsinu u eagraru. E sad da li ce posle NIS retroaktivno gledati koliko je sipano na karticu a koliki je limit za to gazdinstvo ne znam, mada ne verujem.
Licno cu vise da preferiram Lukoil, jer mi manje trosi njihov ecto dizel a vrlo malo je skuplji sa popustom na njihovu agrokarticu od NISove. A i ovako imam 35ha koje nemam prijavljeno na gazdinstvo za koje moram da kupim gorivo bez refakcije.

Juce je ministarka gostovala u emisiji na B92, ko ima vracanje u nazad na TV nek vrati i pogleda.
Po njenim recima ovo se nece desavati, povezace kartice sa eAgrarom i moci ce da se sipa samo za onoliko povrsina koliko tamo imas. Da li se u praksi vec primenjuje ne znam.
Kartice su i sad povezane juce sam sipao 100 lit i danas se pojavilo u e agraru,tako da mislim da ce se i ovo racunati sto se uzme pre prvog februara ,i sta onda ako uzmemo vise goriva nego sto nam sleduje posto sada kolicina nije ogranicena a pojavljuje se u e agraru ,odosmo u pasivan status dok nevratimo raziliku 196-179 po litru..

Kartice su i sad povezane juce sam sipao 100 lit i danas se pojavilo u e agraru,tako da mislim da ce se i ovo racunati sto se uzme pre prvog februara ,i sta onda ako uzmemo vise goriva nego sto nam sleduje posto sada kolicina nije ogranicena a pojavljuje se u e agraru ,odosmo u pasivan status dok nevratimo raziliku 196-179 po litru..
Pa rekoh ti malopre, bas je to pominjala 😂 Plan je da kartica blokira kad budes hteo da platis ako imas prekoracenje..

to je najveca glupost ako tako bude,ja mislim da ce moci na kartici i dalje na 179din a ovo ko koliko hektara ima bice da za tu povrsinu daje se po nizoj ceni od 179 din a sve posle opet po 179din... ko ce da mi kaze e iskoristio si limit a radim usluzno jos preko toga..
po meni to deluje veoma glupo resenje

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Ministarstvo vuče na ovaj model...

Imaš 2ha u PG, znači imaš pravo na 200L na agro karticu.... Po ceni od 179din.... Da li ćeš tražiti povraćaj ili ne to njih ne zanima, ali imaš pravo... Ostalo što kupiš više preko tih 200L svesno kršiš zakon, tako su rekli...(kao što su rekli i za fiktivna gazdinstva koja uzimaju subvencije a zemlja u zakupu, da od 1.1.2024 su u svesnom prekršaju)..... Znaće se detaljnije verovatno sve početkom februara... Kako je ministarka rekla.....
Ali oni su se ipak na vreme ogradili onom rečenicom "U slučaju više isplaćenih sredstava, moraće da bude vraćeno sa kamatom, pasivan status itd, bez prava na subvencije itd itd... " tako da mogu u stvari da rade šta god hoće uz izmenu par reči..... U pravilniku pročitaš član 10 i sve će biti mnogo jasnije. Ima ubačen ceo pravilnik par stranica u nazad....

Ostaje da se vidi šta će biti prava istina od svega toga.....

Nazad
Vrh