Cena goriva

Ja sam počeo da se ježim na tu poštapalicu "pa šta" i u reklamama kad je čujem.

Možda je taj dizel u okolnim zemljama lošijeg kvaliteta pa mu onda dođe na isto?
Nekako mi to zvuči neverovatno.. jer dok sam se vozio po rumuniji za vikend..po karpatima,, ( sto je prilično u unutrašnjosti ) gori auto od mog punta nisam video :ROFLMAO: SumLJam da bi sipali u mahom mečke,bendžove, audije i ostalom voznom parku gde su uglavnom pretezno navedene marke loše gorivo. Čak sam i sa njihovim TNG presao 25 % vise km no sa našim..što mi je sad veoma simptomatično postalo :eek:. Ono što mi je upalo u oči ,da sam za 600 km voznje video samo 1 DAČIJU ! Sve su Švapske marke ili eventualno nesto od europejskih :rolleyes:

Nije njihov tng bolji za 25% kad pređeš više km. Kod nas na pumpama kradu plin samo tako. Dok sam vozio na plin jedino su Nis i Mol sipali bez krađe. Eko pumpa i privatne pumpe ukradu do 30%.

Nekako mi to zvuči neverovatno.. jer dok sam se vozio po rumuniji za vikend..po karpatima,, ( sto je prilično u unutrašnjosti ) gori auto od mog punta nisam video :ROFLMAO: SumLJam da bi sipali u mahom mečke,bendžove, audije i ostalom voznom parku gde su uglavnom pretezno navedene marke loše gorivo. Čak sam i sa njihovim TNG presao 25 % vise km no sa našim..što mi je sad veoma simptomatično postalo :eek:. Ono što mi je upalo u oči ,da sam za 600 km voznje video samo 1 DAČIJU ! Sve su Švapske marke ili eventualno nesto od europejskih :rolleyes:
Pa kako sad? Odakle mogu da priuste sebi tako nesto? Zar nije receno da su propali i da ih je unistila EU dok mi cvetamo?!
Treba, ti, mnogo da se potrudis da objasnjavas nekim likovima na ovom forumu sta si sve video na putevima!

Pa kako sad? Odakle mogu da priuste sebi tako nesto? Zar nije receno da su propali i da ih je unistila EU dok mi cvetamo?!
Treba, ti, mnogo da se potrudis da objasnjavas nekim likovima na ovom forumu sta si sve video na putevima!

Vidi prika, suvise sam ja umoran da bih ulazio u klinč sa bilo kim, u bilo kakvu vrstu debate, ne bih li se okitio lovorikama besedništva. Mogu da iznesem samo neka lična zapazanja, koja naravno ne znače da su najmerodavnija i najispravnija. Ako je nekom šta pomoglo , drago mi je zbog toga, ako nije, nije ni odmoglo.
Volim ovaj forum, jer ima čestith ljudi , iskusnih u svom domenu poslovanja, koji nesebično dele informacije koje katkad skrate put do neke buduće odluke. Svi smo mi u istom čabru kuvani od strane domaće i strane agrarne politike i svima nam je cilj iznedriti način za dugoročni opstanak.
Mislim da bi tu trebalo staviti akcenat, kako bi mladi i kreativni ljudi koji su ovde sa nama izvukli ono sto im je najpotrebnije , a ne beskrajna prepucavanja ko je u pravu, jer nije niko .. i ujedno je svako .

A od 1. oktobra cene jos vece za 8% akciza + pdv na akcizu
bogami skup onaj jeftini parizer
Uredba i Pravilnik kažu da je reperna cena gotovog proizvoda evro dizela na paritetu Mediteran. Cene koje izlaze petkom i važe za narednih sedam dana, zasnovane su na kotacijskim cenama derivata placa Đenova-Lavera, plus logistički troškovi dopreme na tržište Srbije, obračunati na 64 dolara po toni. Upravo ta cena je previsoka i 'napumpana' pogrešnim Pravilnikom. Sa tim sirova nafta, od koje se u rafineriji u Pančevu proizvode derivati, nema nikakve veze. Na sve to je visoka akciza, uz dodatno primenjivanje PDV-a.

Za-to-je-dizel-u-Srbiji-skuplji-nego-u-Austriji-2023-09-23.png

Poslednja izmena:
Само нека, све после иде ланчаном реакцијом кад крене несташица свега. Ако пробају да ограниче цене.

Meni samo nije jasno dvostruko oporezovanje i ima li to još negde ,akciza budžetsko davanje i plus pdv na to davanje.

Мислим да се то од ђелића још користи. Погоди ко је говорио да то није логично.. И кад дође на власт само настави.

Pa ljudi jedino da smanjimo potrošnju i pašće gorivo kao 2020.
Baš me zanima dal gorivo ide preko 200 od 1.10

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Nazad
Vrh