Cena goriva

Sudeci po tome da i Lukoil daje karticu jasno je da je sadasnja maksimalna cena daleko iznad realne cene.

Ja tu ne vidim da je ista skupo oko goriva... nikad vece guzve nisu bile, nikad vise vozila bilo nije.... Svaka kuca po dva ili vise automobila. Niko pesaka ili autobusom do sela, grada... svi samo gas!
Kakve to veze ima sa skupocom? Hajde onda konjima svi da idu. Ako je u regionu npr. 160 dinara dizel a kod nas 190 dinara, znaci da je skupo. Ja nisam video da neki narod toliko mi normalne stvari za 21. vek naziva luksuzom. Tako i moja baba odlazak na more smatra luksuzom. Da li su devedesete ostavile toliki trag ili sta, nemam pojma. Izvinjavam se za off topic.

Poslednja izmena:
Da, ali kada se vozi samo vožnje radi, bez potrebe, zbog lenjosti ili hira, onda je to višestruko štetno.
Troši se nemilice prirodni resurs kojeg nema neograničeno, a uz to se zagadjuje životna sredina pa svake godine imamo sve više problema sa klimom i prirodom.
Treba da ostane nešto valjda i za naredne generacije.
Ja bi da mogu da odlučujem ograničio godišnju potrošnju, za sve i svakog u zavisnosti od potrebe.
Mnogi bi svuda da ture nos, da oblete planetu a baš ih briga da li je to razumno.
Nema pameti nigde, čitav svet srlja u provaliju.

Velika je usteda vremena. Dok sacekas bus u jednom smeru ti si vec stigo kolima. A tek povratak nemas bus po sat nekad i dva. Pa onda treba da poneses nesto ako kupis npr, ne ides da se prosetas. Jos ako udari kisa snega mraz, a ti na stanici cekas bus, kasni, pa se smrznes i prehladis onda nedelju dana bolujes, milina.
To se vozaju penzioneri koji imaju po ceo dan vremena, taman im i ne bude dosadno.

Auto nije luksuz nego potreba, i mogu sutra da dignu cenu goriva 50% opet ce se slicno voziti jer se mora. Isto kao i za stanove, kolko god poskupi stanarina opet se placa jer drugog izbora nema. Skolski primer iz ekonomije - neelasticna potraznja, promena cena ne utice mnogo na promenu potraznje

Kakve to veze ima sa skupocom? Hajde onda konjima svi da idu. Ako je u regionu npr. 160 dinara dizel a kod nas 190 dinara, znaci da je skupo. Ja nisam video da neki narod toliko mi normalne stvari za 21. vek naziva luksuzom. Tako i moja baba odlazak na more smatra luksuzom. Da li su devedesete ostavile toliki trag ili sta, nemam pojma. Izvinjavam se za off topic.
Tako je u pravu si. Treba da bude 100 dinara litar dizela da bi svi bili zadovoljni, ili neee, ipak je i to mnogo... jbg jos ne vozimo svi auta od 3000 kubika treba to da se promeni. Jos uvek je Amerika **greška za nas :sjasi:

Ne, cena goriva treba da bude trzisna a da drzava uzima normalan deo sebi. Kod nas sve ide u krajnost, pa tako i komentati i razumevanje istih. Zivot je postao brzi, ljudi vise nisu vezani za lokal, radi se kilometrima od kuce, putuje se vise itd. Moja strina isto razmislja poput tebe, ali kada ide do grada ne libi se da pozove da je neko vozi, jok bus.

Sve si u pravu... nista nisi pogresno rekao. Ja samo eto hocu da dodam da bi ja voleo da moj kukuruz sad vredi 45 dinara a plata mog komsije "kojeg ne volim" a koji je zavrsio dva fakulteta bude 50 hiljada, eto cisto da moze i on da vozi da mu ne bude skupo gorivo.

Одлазак на море је луксуз у целом свету,осим ако не живиш на мору па онда контра. Ако је шта луксуз онда је то.

More i zimovanje, kud ces veci luksuz...
Skup i razmetljiv zivot, kakav mnogi pokusavaju da vode pa im je svaka zarada mala, Vucic i drzava krivi itd...
Postao sam alergican na pitanja "gde ces na letovanje ove godine??"
Nigde ne cuh da neko pita prijatelja kako ide posao i da razgovaraju o stvarima vezanim za posao!
Volim sa covekom o svemu da popricam a ne samo o tome kako lelemudati i krasti Bogu dane.
Kad vidim kako neki zive, pa nije ni meni nafta skupa, treba jos da dizu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To je ono sto ja hocu da kazem... dajte malo da budemo realni i po onom i po ovom. Skoro svi smo u istim govnima.

Luksuz posle 350 dana rmbacenja, potrositi 1500 evra i sa porodicom otici na more, svaka cast. Ja razumem da gazda koji tlaci radnike tako razmislja ali normalan covek, uzas. Treba raditi za hranu i krov nad glavom, a ostalo je luksuz. Eto Deks sto je napisao to je tipican odlazak iz krajnosti u krajnost. Ja ovde govorim o prosecnoj porodici gde roditelji rade cele godine i zasluze odlazak na odmor sa decom. Ne govorim o lelemudima koji ne rade nista pa uzmu od tate i mame pare i idu na more. Luksuz je onda sve sem stana i hrane sa takvim ogranicenim pogledom na svet. I ja sve ovo pisem kao neko ko se ne seca kada je isao na more i kao neko ko ima jedan auto u porodici koji godinje ne predje ni 10k km.

Nazad
Vrh