Cena goriva

Luksuz posle 350 dana rmbacenja, potrositi 1500 evra i sa porodicom otici na more, svaka cast. Ja razumem da gazda koji tlaci radnike tako razmislja ali normalan covek, uzas. Treba raditi za hranu i krov nad glavom, a ostalo je luksuz. Eto Deks sto je napisao to je tipican odlazak iz krajnosti u krajnost. Ja ovde govorim o prosecnoj porodici gde roditelji rade cele godine i zasluze odlazak na odmor sa decom. Ne govorim o lelemudima koji ne rade nista pa uzmu od tate i mame pare i idu na more. Luksuz je onda sve sem stana i hrane sa takvim ogranicenim pogledom na svet. I ja sve ovo pisem kao neko ko se ne seca kada je isao na more i kao neko ko ima jedan auto u porodici koji godinje ne predje ni 10k km.
Друже мешаш ствари,нико ти не говори да не би требало после годину дана рмбачења отићи на летовање,зимовање,ал како год ти то провео,то је једноставно луксуз. Декс је ту у праву дефинитивно. Луксуз су и цигарете,кафане,жене итд. Свако бира свој.

Sve si u pravu... nista nisi pogresno rekao. Ja samo eto hocu da dodam da bi ja voleo da moj kukuruz sad vredi 45 dinara a plata mog komsije "kojeg ne volim" a koji je zavrsio dva fakulteta bude 50 hiljada, eto cisto da moze i on da vozi da mu ne bude skupo gorivo.
Hahahah, jeli se zezas, sta je danas plata od 50.h nista....

Па нису море и планина једина дестинација и места за одмор.Искрено задњих година постало је већ смарачина да слушам где је ко летово или зимово шта је пио јео и ди је срао и тако у круг ко папагаји, и то је главна тема људи на скуповима рођенданима ,прославама ,не знаш ко је луђи ја што дођем и слушам све то ил они...

Pa sto onda ides na more? Naravno da nije jedina destinacija, mozemo otici i na neki salas u Vojvodini, ali tu necemo videti nista novo, a ni nista manje platiti. Ta destinacija moze biti zanimljiva nekome ko zivi na moru ili planini. Kod mene u drustvu i familiji je prvo pitanje "Kako ste?", o moru i letovanju slabo pricamo, sem pitanja kako se ko proveo. Tema kao i svaka druga, ne znam cemu animozitet prema tome. Ps vreme je da moderatori prebace ovo u chat 😆

Ratatatui, bravo.
Uzasno me nerviraju crevarosi iz gradova sa tim pricama, gledam u takvom drustvu da se ne zadrzavam dugo.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Pa sto onda ides na more? Naravno da nije jedina destinacija, mozemo otici i na neki salas u Vojvodini, ali tu necemo videti nista novo, a ni nista manje platiti. Ta destinacija moze biti zanimljiva nekome ko zivi na moru ili planini Kod mene u drustvu i familiji je prvo pitanje "Kako ste", o moru i letovanju slabo pricamo, sem pitanja kako se ko proveo. Tema kao i svaka druga, ne znam cemu animozitet prema tome. Ps vreme je da moderatori prebace ovo u chat 😆
не идем на море већ годинама у назад. Одем у природу у тишину или на неку мирну и питому воду са неким драгим људима или породично и то ми је најбољи душевни одмор од свих мора и планина што се нуде и постоје...извињавам се за офф

Poslednja izmena:
Opet smo otisli u off, ali da skratim pricu.
Da li je normalno da drzava uzima na svaku jedinicu nekog proizvoda koji vredi 100 din.
60 din akcize
i jos 35 din PDV-a
Ukupno ~95 din od 195 din. Skoro 50%
Da li je normalno da BILO STA bude toliko oporezovano.
Ok ulaganja u puteve i sve. Ali godisnji prihod od akciza u budzet je ne znam sad tacno, oko 2 milijarde eur. Od toga na infrastrukturu ide samo 100ak miliona. Dakle od tih 95 dinara haraca SAMO 5-6 din ide za puteve, ostatak se rasipnicki trosi.

Opet smo otisli u off, ali da skratim pricu.
Da li je normalno da drzava uzima na svaku jedinicu nekog proizvoda koji vredi 100 din 60 din akcize i jos 35 din PDV-a

Ukupno ~95 din od 195 din. Skoro 50%

Bilo bi normalno da se zna gde ide to (a zna se), i da to većim delom odlazi za sređivanje putne mreže, popravke i izgradnju.

U stvarnosti to sve ode za isplatu penzija i socijalnih davanja.

Sad ima opcija kao u Americi gde je gorivo upola jeftinije, međutim kod njih nema pune zdravstvene zaštite (takva je kakva je) i penzionog sistema i mogu da drže tu cenu goriva bez akciza.

Sad ako neželimo da te akcize od odlaze u PIO fond imaju dva rešenja, prvo je uduplati broj radnika (nema ni radnih mesta ni toliko ljudi) a drugi način je povećati poreze na nešto drugo.

Ako su nama bužeti za kulturu, sport i obrazovanje oko 1%, a za poljoprivredu, vojsku su oko 3 - 4 % , jasno je koliko bužeta odlazi za PIO i to se nekako mora popuniti.

I sve to ne bi bilo neki problem da nam oči ne bodu slučajevi kao na primer žene od Vuka Draškovića koja sedi u upravnom odboru NIS-a i ima platu od 771.000 dinara, pretpostavićemo mesečno, to je ono što bode oči ( a malo i mozak) kada je u pitanju cena goriva.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...pravnom-odboru-NIS-a-plata-771000-dinara.html

Uzeo sam Lukoil agro karticu,uslovi kao i na Nisu.179 din u kantama može 60l ali nije ograničeno koliko puta dnevno.

I ja danas bio da podnesem zahtev za Lukoil karticu.
Eurodisel 179 din. U kante 60 l max. U toku dana nije ogranicrno koliko puta, ali u principu na svakih pola sata veli momak na pumpi.
U rezervoar nije ograniceno.
Druga varijanta je aditivirani eurodisel za 183 din, al kod njega nema nikakvih ogranicenja.
Ovo vazi za bs Bač.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh