Cena ARENDE u vasem mestu???

kod nas u sr.mitrovici je oko 100-150e za jutro

Kod nas nema šanse da se nađe jutro zemlje ispod 200 evra... I svi kao nešto pričaju skupa, odustaćemo, a cena nepada i nema slobodnje zemlje... Ko je sad tu lud, pitam se ja....

Bravo savato za post #123. Retko kad i razmišljam šta sve čini ovaj naš posao uvek gledamo šta će biti sutra i muke od juče brzo zaboravljamo. Na sreću ili na žalost moje gazdinstvo se nalazi u selu čuvenom po zakupu hektara državne zemlje po ceni od 90 hiljada dinara i ceni arende koja ne sme ni da se saopšti a pojedinci su izletali i sa 300-500 evra po jutru. Ne saopštavaju ni kolike su im kreditne obaveze i pod kojim uslovima su ih uzeli ali se bojim da će im biti potrebno čudo da se iz njih izvuku. Pošto me razum još uvek nije napustio pre par sezona shvatio sam da je za mene najbolje da radim svoju zemlju sa mehanizacijom kakvu imam uz blagi rast koliko to uslovi dozvoljavaju. Fantazije o ulasku u visoke i bogate društvene slojeve nisu za poljoprivrednike a ko misli da će to dosegnuti radeći zemlju želim mu mnogo sreće.

Poslednja izmena:
Maki ista situacija je kod nas, ima jako "velikih gazda" koji plaćaju, nepitaju, ili je to bar priča, ali ja vidim da oni rade tu zemlju koju su platili ili ne... Dokle će to tako videćemo...

Mozda je covek iz lezimira ili mandjelosa (svi vole reci da su iz Mitrovice) pa rade neke cuke i padine.

Danas pricam sa jednim prijateljem kaze kes je spremio da stare arende placa 200e/kj a 250e/kj ako je njiva ok i ulazi u posed. Nada se zaradi od 100e/kj.

- - - - - - - - - -

Danas pricam sa jednim prijateljem kaze kes je spremio da stare arende placa 200e/kj a 250e/kj ako je njiva ok i ulazi u posed. Nada se zaradi od 100e/kj.

Ha ha čujem da je kod nas plaćena arenda za sledeću godinu 230 eura!!! Izgleda se neko upecao ko som na bućku. Inače smo uvek bili jeftiniji po ceni od okolnih mesta zbog kvaliteta zemljišta.
I ja sam isto cuo. A posto je i clan ovog foruma i sigurno prelista i ovu temu bilo bi nam drago da nam donekle objasni gde mu je tu profit na ovim cenama! @NA Jaka mu i sigurna zarada!

Nazad
Vrh