Kod mene je u ravnici zakup 100 evra po hektaru. Ta je cena već godinama. Zemlja je druge klase. Najmanja parcela mi je 0.6 ha a najveća 3.3 ha. Prinosi:
Kukuruz u nekoj iole normalnoj godini od 9 do 10 t. Najmanji prinos 2017. koja je bila ekstremno sušna bio je 5 tona po ha. U kišnoj godini prebaci se lako 12-13 t.
Soja: najmanje što sam imao je te 2017. godine, bio prosek 2700 kg po ha, u normalnoj godini ide oko 3500 kg, u kišnoj 4 do 4.5 tone.
Na brdu je zakup prosek 60 evra, negde plaćam 80, a negde 50 evra, kako gde. Imam i parcela koje radim dzabe, ljudi neće da uzmu kiriju. Na tim njivama uglavnom sejem pšenicu i suncokret, nešto manje kukuruza jer on najviše omane. Pšenica je ove godine dala od 6 do blizu 8 tona, kako koja parcela. Prošle godine je prosek bio 5800 kg, pretprošle nešto preko 6000 kg po ha.
Suncokret od 3 do 3.5 tone, a dešavalo se da bude i 2.5 t. Kukuruz je rizično sejati na ovim njivama jer ako zasuši teško se može izvući 3 t po ha, a u ovakvoj godini može do vagona.
Na brdu su nešto veće parcele nego u ravnici. Većina parcela je od 1.5 do 2 ha. Najveća je 3.5 ha.
Uglavnom, na nešto više od 50 ha u zakupu imam kirije nešto manje od 4000 evra.