Razumem i sve mi je jasno zbog cega je to tako,da zbog par tih ,,jakih" svi ostali treba da prate istu igru.Mada moram reci da je problem i u nama samima jer nismo ujedinjeni i slozni pa nas cuca ko kako hoce pocev od drzave pa do tih malo ,,jacih".Kad bi se sakupili svi koji uzimate zemlju u zakup(Oformiti neki vid udruzenja na nivou svake opstine koje bi delovalo u raznim situacijama) i odredili neku realnu cenu koju bi svako trebao da plati i toga se svi drzali. Ko se ne pridrzava dogovorenog trpi posledice.Evo dacu jedan prost primer kako smo mi postupili sa jednim od tih ,,Jakih"koji se nasao pametan da dodje u nas atar i nudi po 150e po ha za najbolje parcele koje obradjuje nekolicina nas.Da se razumemo da nemam nista protiv toga da neko sa strane dodje i radi zemlju koja je slobodna ali mora postovati nasa pravila jer i sam imam neke parcele koje radim a nisu u mom delu atara vec pripadaju drugom selu ali zato ne idem da se pravim pametan vec postujem nihove obicaje gde se zakup iskljucivo placa u delu roda koji se skida sa te njive i niko ne placa zakup u novcu.Tog baju smo lepo upozorili da to sto radi nije uredu i posto se milom nije nista postiglo promenili smo malo taktiku.I tako vec posle jedne sezone i par isecenih guma sto na traktoru sto na kombajnu koje vrede par hiljada evra pa do toga da je progutao kombajnom po koji lanac a u jesen i po neki kolac po kukuruzu nije mu vise palo na pamet da se qurci vec se pokupio i otisao odakle je i dosao.Sve se moze samo je za to potrebna sloga koje kod nas na zalost najmanje ima.