Neznam kako je u drugim delovima Srbije ali kod mene ko uzme zemlju u zakup ne seje kukuruz,on odmah seje suncokret nebitno da li je njiva cista od korova ili kakvo je stanje NPK u zemljistu.Na parcelama uzetim u zakup seje se Suncokret psenica i tako godinama.Niko ne zeli da rizikuje sa kukuruzuzom!Za soju nemamo zemljiste,repa se ne seje godinama od kad ne radi secerana u Pozaravcu..Niko ne zeli popravljati tudje parcele.Znaci i da mu vlasnik parcele otkaze zemlju on je u najboljem slucaju vrati u stanju u kakvom je bila a,neretko i u mnogo gorem.Mesavina NPK se baca svake druge godine i to samo za psenicu,prinosi oko 4 do 5t psenice po Hektaru a Suncokreta od 2 do 3t po H.Zakup trenutno ide 100e po H.Neki placaju i do 250e ali svi ti imaju nekog u inostranstvu,ili imaju babu i dedu strane penzionere koji mesecno imaju penziju od 2000e i ulazu u unuka ili sina koji imaju masine od 50 000e i prinose kakve sam gore navao i uce mene sto sam jedva zaradio Rusa 82 kako ima zarade na poljoprivredi i to velike i kako je tu najmanja stavka kirija...