Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
a amortizacija?????Zavisi kako ko računa i koliko radi zemlje i šta očekuje.Recimo uzmem novih 10kj.Da mi ostane čisto sa njih po 10000rsd/kj to je onda 100000dinara.Nisu neke pare kad se gleda ali to su 4 mesečne plate kod Matijevića.Pa radim li ja toliko tj. četiri meseca na tih 10kj?Svako zna i treba da zna neku svoju računicu.
Ne mozes sebe porediti sa tim radnikom, jer on sem svog rada ne ulaze nista u posao, a ti pored rada ulazes i svoj novac, a na sve to zarada ti nije zagarantovana.Pa radim li ja toliko tj. četiri meseca na tih 10kj?Svako zna i treba da zna neku svoju računicu.
tebi ko da poklanjaju masine,da nisii ti za svaku dobio po pola od drzave pa te briga za amortizacijuStalno se potencira ta amortizacija.Mene lično to ne zanima niti interesuje.To je zastarelo gledanje na poljoprivredu proisteklo i nasleđeno iz socijalističkih kombinata.Logično je da ko uzima zemlju ima i mašine da je radi.Kad nema šta da mašine rade one propadaju kao i kad rade ili ajde malo manje.Često je mnogo gore da mašina stoji nego da radi.Isto tako gledam i na radnika.Ako već ima mesečnu platu neka je odradi ,a ne da ima 10 dana slobodnih dana mesečno (a plaćeno).
Opet kažem da svako zna svoj račun ali meni uopšte nije čudno i ne objašnjivo što neke gazde plaćaju 80000din/ha.Ja trenutno plaćam najviše zakup 800kg/kj pšenice i pola novčanog dela subvencije.Spreman sam da platim i 1000kg/kj samo ako se nađe.