Cena ćuraka i ćurećeg mesa

pa realno bi bilo da bude tolika cena gledajuci na trenutno stanje u zivinarstvu, a i uopste u ekonomiji :ppozdrav: ali sobzirom da smo mi kupovali curice, a najvecim delom i hranu kada je stanje sa krizom bilo malo blaze... onda mozda ta cena i nije realna. jer cene stocne hrane su poskocile skoro, mozda pre mesec dana.. a ja sam poslednji dzak koncentrata kupio jos u junu.. tako da moram i to da imam u vidu :svinja:

Pa sta mislis da ce oni koji su kupili kompletnu hranu za svinje na pocetku tova ih dati po ceni tovljenika koja je vazila u vreme kupovine hrane za tov. Nestasica mesa je na pomolu. Cena soje i kukuruza je otisla gore davno pre pocetka zetve. Znaci da oni muljaju pare na proslogodisnjem rodu.

JA sam prošle nedelje sredio 10 komada. Prosečna težina očišćenih ćurana bez glave, nogu, bupca i džigerice je 14.2kg i to za manje od 4 meseca čuvanja. Ostaje mi još dva komada da sredim sutra. Sve je otišlo po ceni od 500din/kg i sve mušterije su bile zadovoljne. Kad sam stavio na papir odnos uloženo - zarađeno, mogu reći da sam zadovoljan. Odustao sam od nabavke druge ture koja bi se hranila do polovine decembra iz razloga što cene koncentrata divljaju, pa dok se to ne sredi neću sam sebi da skačem u stomak. primer: Pre 15 dana cena 4. koncentrata ''Hrana produkt'' od 20 kg je bila 790 dinara, pa 890 dinara, pa 950 dinara, pa 1020 dinara i sad je usledilo još jedno poskupljenje. Dokle će da dižu cene, stvarno neznam.

Ljudi, po kojoj ceni ce ici curetina, niko ne prica nista vec 10-tak dana...Ja nisam pametan koliko da trazim dal' oko 550 din/kg, to je neka minimalna cena s' obzirom na ove cene granula.

Ja sam moje ugovorio po 550(ogulene i isecene bez glave i nogu) i mislim da sam jeftin.Hranu sam kupio skoro svu odjednom u julu tako da i neznam kakve su cene hrane sada.Curke stizu na klanje u oktobru i gledajuci cenu zive vage svinjskog mesa curke su ove godine jeftine.

Ja sam se nesto kalkulisao i ja mislim da je to jeftino, ali cene skacu svaki dan tako da mozda odu i na 600, moj teca kaze on ce da prodaje po 700, to je mozda malo mnogo...ne znam lud sam...

Ja sam se nesto kalkulisao i ja mislim da je to jeftino, ali cene skacu svaki dan tako da mozda odu i na 600, moj teca kaze on ce da prodaje po 700, to je mozda malo mnogo...ne znam lud sam...

Treba voditi racuna o kupcima i za sledecu sezonu a predpostavljam da su kolicine koje drzimo tolike da su nam kupci prijatelji i rodbina i da im ne treba uzeti dusu :ppozdrav:.

[

Treba voditi racuna o kupcima i za sledecu sezonu a predpostavljam da su kolicine koje drzimo tolike da su nam kupci prijatelji i rodbina i da im ne treba uzeti dusu :ppozdrav:.

Naravno, mada ni svoj rad ne treba potcenjivati, meni je lepo da ih cistim, dajem suve novce za hranu, strepim svakog dana da im se nesto ne desi, tovim pola godine, surim, param...pa jos i dzabe da im dajem. Nikog Ja ne tucem po usima da kupi imam jos 18kom. sebi cu ostaviti 5-6, a ovo se nece baciti. Malo budimo realni jeste 700din mnogo, ali i 550 je malo. Ima jedna privatna mesara kod mene u kraju, gde ja kupujem mleveno meso godinama pre neki dan kad mi je rekao 850 din. kad mi je izmerio 1kg. kad se nisam slogirao, ali skacu cene mesa, nije mi dao ispod cene iako zna da tu kupujem godinama i u narednim cu. Ja to tako gledam.

Komsija je potpuno u pravu, ako im je mnogo neka gaje curke pa ce im biti jevtinije. Mene niko nesazaljeva bilo sta da kupujem -- hoces-neces i nemoras ima ko hoce. Kod nas je danas cetvorka BAFI 1.170,00, a trojka 1.360,00dinara pa vidi. Mi se nismo setili da uzmemo unapred hrane a verujte mi da svakih deset dana uzimam i svaki put je NOVA cena. Imamo pet komada i jednu cemo da prodamo prijateljici ali ispod 550,00 ni dinara.

Cetrnaestu godinu za redom odgajam curke i prodajem. Evo ponovicu ne znam koji put vec, uvek je kg uredjene curetine odgovarao kg svinjske krmenadle ili vrata. Pa sad vidite. Upravo na vestima slusam da cena svinjetine od sutra ide gore pa shodno tome i Vi kalkulisite Vase cene curetine.

Narode pomozite:koliko je curetina ove god.,nesto se slabo izjasnjavate???? Pa dobro cika Dule, hocete li Vi naplatiti po ceni svinjkog vrata ili krmenadle?????

[h=2]CENE NA SUBOTIČKIM PIJACAMA (16.09.)[/h]Meso i prerađevine
Pileće meso 300-320 din/kg
Pileći batak 370-410 din/kg
Pileća leđa 80-120 din/kg
Pileće grudi b/k. 510-600 din/kg
Pileće grudi 400-440 din/kg
Pileća džigerica 300-400 din/kg
Pileći želudac 250-320 din/kg
Pileće noge 60-70 din/kg
Pileća krila 250-300 din/kg
Ćureće meso 400-500 din/kg
Ćureće grudi 800 din/kg
Ćureća leđa 150-280 din/kg
Ćureća krila 260-400 din/kg
Ćureći batak 280-600 din/kg
Kokošje meso 300 din/kg
Petao 300 din/kg
Zec 450 din/kg
Pačije meso 450 din/kg

Ja imam samo tri curana za prodaju i ne verujem da cu preci cenu od 550,0 din. za kg uredjene curetine. Ali do prodaje curana ima jos sigurno mesec dana, verujte da se za ovih 14 god. koliko gajim curke ovakva skupoca nije desila. Kako je uveden evro uvek je za uredjenog curana od 22-23 kg trebalo oko 100 evra. Ako bi sada cena curetine bila 600 din. onda bi to preslo 100 evra. Ustvari bilo bi oko 116 evra. Neko je spomenuo cenu krmenadle 680,0, kod nas je oko 630,0, pa sad vidite da li cemo i ove godine moci pratiti sv. krmenadlu sa cenom curetine.

Ja idem po 600 din. pa piletina je oko 340-360, kad su pilici bili 230-240 din. curetinu sam prodavao 450din.

Nazad
Vrh