Case

Ajd da pitam i u ovoj temi,mada mi je kolega galicije rekao nesto ukratko...planiram da kupim case 5140 maxxum,1991-1993 god,pa me zanimaju misljenja vlasnika takvih traktora,jel se kvare,jesu li skupi za odrzavanje,ima li uopste delova u Srbiji za njih? Na oglasu su svi izmedju 6000-7000 radnih sati,mada ja nesto i ne verujem u te njihove satnice,jer ih sve prodaju preprodavci i uvoznici...

Кваре се као и сваки други трактори. Углавном све зависи у каквом су стању те што гледаш. Углавном су то све машине које имају много више радних сати него што тврде ти препродавци, мада могу да се нађу и са релативни мало сати. Мој рођак је управо таквиг купио који је радио на одржавању путева, малчером. Тако да хидраулику није уопште користио.

Што се тиче делова има их у србији, ал' им је цена папрена, као и за сваки други страни трактор, јер се увозници истих дебело уграђују...

Послаћу ти на пп број телефона па се можемо чути

Vazi,zovem te veceras... Hvala na pomoci kolega...

- - - - - - - - - -

Dal' cu se snaci ja sa tim traktorom u radu kad sednem iz belarusa u njega...

U mom kraju ima jedan 5150.
Gazda je jako zadovoljan s njim i kaže da je traktor stvarno udoban i da ima snage na pretek.
On ima powershift mjenjač i elektro-hidraulični reverzer i EHR hidrauliku, i sve mu radi perfektno, a navodno na ima 12-13000 radnih sati.

Цела серија 5100 максума има електро хидрауличне реверзере, разлика код тих реверзера је само што новији максуми имају и неутралан положај на реверзеру, док старији немају. Под старијим мислим на прву серију од 1991-93, док серија од 1994-98 има тај новији тип реверзера. Про серија максума има, електрични повершифт (дугме које се помера горе доле на ранг мењачу), док наши плус немају већ имају механички ручицу коју помераш напред назад...

Хидраулик је врло једноставан за коришћење и о томе сам писао пре више од једне године...

Сви ти трактори за своју коњажу имају вишка снаге...

Кваре се као и сваки други трактори. Углавном све зависи у каквом су стању те што гледаш. Углавном су то све машине које имају много више радних сати него што тврде ти препродавци, мада могу да се нађу и са релативни мало сати. Мој рођак је управо таквиг купио који је радио на одржавању путева, малчером. Тако да хидраулику није уопште користио.

Што се тиче делова има их у србији, ал' им је цена папрена, као и за сваки други страни трактор, јер се увозници истих дебело уграђују...

Послаћу ти на пп број телефона па се можемо чути
Bas je taj radio sa hidraulikom i to punoooo

Није радио са хидрауликом јер је иста била уклоњена, ни полугеге није имао своје, већ су од фендта накачене...

Ја и рођак смо прикључивали исту...

Ti sto malciraju kraj puteva koriste kardan. Svaki veci malcer ima svoju pumpu i sistem hidraulike.

Ako bas želiš traktor stranih proizvodjača stisni se pa kupi nešto mlađe što još nije izrazbovano,eeej 91-93 god to što smo mi slepci pa nam to izgleda ko novo to je druga stvar.Dobro razmisli kolega i raspitaj se kod nas kažu jedno kajanje ne gine::namigivanje::

Razumem milana u potpunosti. Ti modeli su najviše mehanički a malo elektronike. A opet udobni za nas sirotinju. Traktori stari 10-15 godina imaju više elektronike a i pošteno koštaju nema ispod 20000 evra. Tu je zec. I opet 10 godina star ne znači da nije pošteno već izraubovan.

Није радио са хидрауликом јер је иста била уклоњена, ни полугеге није имао своје, већ су од фендта накачене...

Ја и рођак смо прикључивали исту...
Radise-o-tome-da-ti-mulcheri-rade-ne-na-kardan-vec-na-ulje-iz-hidraulike-znaci-pumpa-trpi-jer-je-non-stop-ukljucena.Ipak-mora-i-poluge*da-ima-zasta-kaci-mulcher?

Ti mulcheri rade na svoje ulje i imaju svoju pumpu a sve se pokreće preko kardana tako da hidraulika na traktoru nije potrebna

Mulcher ima kardan, i svoju pumpu kao i razvodnik. Kardan pogoni njegovu hidraulicnu pumpu. Hidraulika traktora ne trpi nista.

Nazad
Vrh