Case

Jeftiniji su za nijansu, mada kod NH je obično oprema tu na njemu ali ih jebe gazda Kole ,kvari im imidž a kod Case važi pravilo koliko para toliko muzike , a i crveni su :osmeh:

82ddfc619701190e38bc83cdeae66163.jpg

Menjali pre neki dan termostate,jer su zaštekali otvoreni,pa nije imao radnu temperaturu,noću 1crta,danju 2! Sad ode do pola i u mestu,u radu se pojavi još jedna crta preko polovine,pa se spusti na polovinu ...
Skroz drugi zvuk motora,dobio i na snazi,a sa razrivačem se spustila potrošnja sa 10 na 8l/kj

Ма не, не треба то мени...мој се преплатио на 80 и који степен у раду, ја задовољан, а и он изгледа :osmeh:...не бих ништа да кварим...
Само ти њих метни у тај твој пасуљ :haha:

- - - - - - - - - -

Данашњи посао...
2vuh8uo.jpg

125 jedna jedan dečko je kupio dva casea reko mi cijenu zaboravio sam.
Prije su imali novog zetora pa je imao udes ali su onda kupili 125 case.

image uploading
picture share

Listam malo forum i naletim na svoj traktor. :osmeh:

Tako je kako je kolega napisao. Imao sam Zetora Forterru i kupio Case Farmall 95A, i onda je u decembru prošle godine otac imao saobračajnu nesreću sa Zetorom u kojoj nam je auto Zetor-a doslovno rastavio na 3 djela.
Da bi stvar bila zanimljivija, mi smo već bili u pregovorim da bi Zetor-a dali pod račun za ovog Maxxum-a 125 kojeg sam kupio.

Evo slike mojih ljepotana:

Dobar je Farmall traktor.
U 18 mjeseci kod mene ima 1500 radnih sati.
Prošle godine je radio sve od prskanja i bacanja gnojiva, transporta i malčiranja pa do oranja i spremanja.
Ove godine je pošteđen oranja i spremanja, zapale su ga samo tanjurače.

Kabina je novija nego na JX-u, a ostalo mislim da je sve koliko toliko isto, osim što moj Farmall ima kliznu kuku i brzo kopčanje u standardnoj opremi.

Baca da te priupitam u vezi ove kombinacije sa slike, roto drljaca i sejalica. Kolika je tu potrosnja i ucinak u sejanju sa ovakvom kombinacijom?

Planiram da mozda nabavim roto drljacu i da uposlim kejsa. Kod mene je laka zemlja za rad, a i rd bi isla posle tanjirace.

Tabla 20 jutara posijana za 9,5 sati, s tim da sam si sam otvarao vreće i punio sijačicu i tu sam puno vremena izgubio, puno sam brži kad imam nekoga da mi pretjera sjeme i otvori vreće da ih samo stresem.
Sa nabavkom rotodrljače nećeš pogriješiti.
Najveće prednosti su što sve radiš u jednom prohodu, i nicanje je ujednačeno.

Potrošnja i radni učinak najviše ovise o zemlji, meni je neki prosjek 10 litara/jutro.

Stalno mi je temp bila visa ,sve sam cackao i na kraju da ispregledamo hladnjak iznutra.Odnesem ga na ciscenje kad on pun nekog sranja kao da su se izmesala dva antifriza koja se ne mesaju....i kad ga taj procackao temp padne drasticno jer je bio dosta zapusen ali ga i razcacka papocne da curi.Drzao ga kamenac nvr.A cudo uvek bio antifriz.

Uzmi Liqui Moly http://www.liquimoly.co.rs/proizvod/30/3330-KUHLER-DICHTER-150ml/, upotrebljavao sam za hladnjak na kombiju i dobar je, vec 3 godine radi posao.

@Marko Kuba
Kakav imas reverser na Farmall A? Meni se na JX ne svidja, dok na JXU je mnogo bolji kao i Maxxumu.

Ono sto sam ja video na onom turskom farmallu, reverser radi samo sa kvacilom. Nije automatik.

Nada poslednja umire.

Ja sam probao JX110, ali se ne secam da li sam stiskao kvacilo. Zapalo mi je za oko da dosta tesko ide i da je nekako sve grubo napravljeno.

Bojceticu, Farmall mi ima reverzer bez kvačila.
Nije baš kao na npr. JXU i Maxxum-u, oni imaju elektro-hidraulični, ovo je nešto između, prosto bih ga nazvao samo hidraulični(jer nema nikakve struje na njemu).
U svakom slučaju Farmall je odličan traktorčić za sve poslove, u transpotu mu jedino fali bar jedan power, na ostalo nema zamjerke.

Nazad
Vrh