Case

Koju sejalicu si planirao nositi sa kejsom ? Moj ti savet uzmi maxxum-a 125 ili 140 on ti predvidjen za takve poslove,ja razmisljam da kupim isto neki za povrsinke poslove nesto od 120-130ks ili maxuma ili ariona 430,ali sacekacu jos malo do sledece godine da vidimo kakva ce situacija biti sa zemljom.

Za sad imamo MaterMacc 8-rednu, tanjiracu 32diska, zitnu olt 4,5m, (u planu je neka lemkenova 3m sa tanjiracom), Agromehanika 3200l, i ovo sve ostalo je sitno(spartaci,rasturivac,itd) ali taj od 125ks ne znam da li moze da nosi plug od 4 glave. i spremac od 7m... ne bih da odlazim u off, ali zanima me konkretno misljenje JD125M/R ili case ista ta snaga. po cemu je koji bolji

Максум 125/140 ће носити плуг од 4 главе, а што се тиче спремача мислим да му је то много тих 7м. Е сад што се тиче тањираче, можда би (140) могао да ради са њом, али све опет зависи од њене тежине.

Pozdrav svima, nisam bas cesto na forumu , ali sad je u pitanju kupovina traktora pa me zanimaju neka Vasa misljenja :osmeh:
Bili smo u Case-u pre neki dan, ujak hoce da kupi malu 55-icu, mi smo gledali Maxxum140(2013) proizvodnja, dosta opreme ali krov malo izbledeo i to je vec dosta stara serija traktora. Onda smo razgledali i videli da je cena za Pumu 155(180ks) veca od Maxxuma140 za nekih 3-4.000e ali Puma je 2015 proizvodnja, (nema neki visoki nivo opreme) ali je generalno i jaci traktor u odnosu na 140-ku, zanimaju me Vasa iskustva sa Case-om ovim manjim i ovim vecim, kako se koji pokazao, da li je manji potrosac od JD(150ks), kvalitet servisa, neki kvarovi (ako ih je bilo) koje su mane koje prednosti u odnosu na ostale traktore. U petak idemo ponovo da pogledamo i pregledamo jos jednom pa reko da cujem od vas sta mislite o tome :cao::osmeh:

Dal znas cenu 55- ice..............

Za sad imamo MaterMacc 8-rednu, tanjiracu 32diska, zitnu olt 4,5m, (u planu je neka lemkenova 3m sa tanjiracom), Agromehanika 3200l, i ovo sve ostalo je sitno(spartaci,rasturivac,itd) ali taj od 125ks ne znam da li moze da nosi plug od 4 glave. i spremac od 7m... ne bih da odlazim u off, ali zanima me konkretno misljenje JD125M/R ili case ista ta snaga. po cemu je koji bolji

Onda uzmi 155-icu i resio si problem,jel 155ica zamena za mcCormick?

Onda uzmi 155-icu i resio si problem,jel 155ica zamena za mcCormick?

Nije zamena, radi jos McCormick odlicno, nego hocemo da ima jedan da ore a drugi da sprema ili tanjira na jesen, ili ovaj da setvospremira na prolece a Case razbacivanje vestaka i setva :osmeh:

- - - - - - - - - -

Ćaliću nedaj se Sasanskim gazdama i uzmi Džon Dira... :osmeh:

Polako mozda bude i on, jos nije nista reseno :osmeh: Kod nas se takmice ko ce bolji da dotera :osmeh:

Zato i kažem! Nego jest da je :off_topic:, nisi razmišljao o Kuboti onoj od 135 ks, mada misli da sad imaju i jače? 135 bi sigurno pariralai caseu i jd od 125 ks. A možda bi i Steva obezbedio neki popust. :osmeh:

Ha, ha... u svakom slučaju št god da užmeš nećeš pogrešiti, možda je Case najprihvatljiviji po ceni, al prase ti ne gine.:osmeh:

Salim se naravno, odlicna je i ona, ali nekako nije zastupljena na nasem terenu ima ih svega nekoliko...

- - - - - - - - - -

Salim se naravno, odlicna je i ona, ali nekako nije zastupljena na nasem terenu ima ih svega nekoliko...

@cici kod nas je boost na cvt-u dostupan vec od nekih 12 13 km/h i pri smanjenim obrtajima motora.

E to je onda super. I kod mene je povremeno poceo da bude dostupan u svakoj brzini ( verovatno je nesto poludelo ) i kada se ponekad ukljuci boost u brzini u kojoj orem ili podrivam dobije toliko viska snage da mogu odmah da prebacim u vecu brzinu, ali to traje svega nekoliko minuta. Najverovatnije da se ta dodatna snaga moze izvuci iz njega na stalno sa chip tuningom.[/QUOTE]

Kod mene se boost lampica palila samo prilkom rada sa masinama koje su prikljucene na hidraulicke izvode, gruber, plug (kod starog grubera koji nije bio prikljucivan letos prilikom gruberisanja nikad se nije upalila), i prilikom transporta povremeno. Teran je pri ovim operacijama na 1600 do 1650 o/min, uslovi rada osrednji ili tezi. Citao sam da epm ima nekakve veze i sa opterecenjem hidraulicne pumpe, a sad u cemu je stvar ne znam.

Потребна помоћ пријатеља:osmeh:
У питању је Case ih cs 120
(2002 год,Француска,наводно нешто испод 7000рс,предња хидраулика,гуме солидне,кажу да је у добром стању)
Springs FRONT AXLE, FRONT HYDRAULICS, TRANSMISSION 24/24, EHR Hydraulics, 4 X halves, power inverter, Gramer quick connection ITD ...
Било какво искуство са овом машином,број некога ко га има,на шта обратити пажњу.
Свака помоћ је добродошла.
Тражио сам 5150 а добио понуду за овај за приближан новац.
Помагајтеееееееееееееее .....

Poslednja izmena:
Moje iskustvo ...pre 4 godine sam kupio Maxxuma 125 i JX 95,ta dva placena kao jedan JD 6430 premijum! Lepa Brena je Lepa Brena ali dva puta je dva puta! Salu na stranu...Maxxum se proizvodi u Austriji za razliku od JX 95 koji se proizvodi u Turskoj. Maxxum je za klasu ili dve bolji od JX. Serviseri iz Titana kazu da na Maxxumima imaju najmanje intervencija i kvarova. JX ima sitnih nedostataka ali radi poslove koji su mu namenjeni.Na Maxxumu motor 6-ak,menjac 16+16 semi powershift. Casse iskazuje nominalnu snagu na traktorima.Nemam iskustva sa ostalim stranim proizvodjacima traktora ali sam veoma zadovoljan odabirom koji sam napravio.

Nazad
Vrh