Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo da rascistimo puma 155 je 155 ks nominalne snage. Tih 180 neces nikad ni videti a ni osetiti.
Vickast neki deranAko sam te dobro razumeo tih 25ks sto fali do 180 ks zavisi od vozaca koliko jako stegne volan i stenje od muke u isto vreme dok je i traktoru tesko,ako se potrefe ta dva termina u isto vreme i usaglase stenjanje moguce je dostici tu maksimalnu snagu.........
Maxo da li su ti tada crkle lamele od prednje vuce?
Pozdrav svima, nisam bas cesto na forumu , ali sad je u pitanju kupovina traktora pa me zanimaju neka Vasa misljenja
Bili smo u Case-u pre neki dan, ujak hoce da kupi malu 55-icu, mi smo gledali Maxxum140(2013) proizvodnja, dosta opreme ali krov malo izbledeo i to je vec dosta stara serija traktora. Onda smo razgledali i videli da je cena za Pumu 155(180ks) veca od Maxxuma140 za nekih 3-4.000e ali Puma je 2015 proizvodnja, (nema neki visoki nivo opreme) ali je generalno i jaci traktor u odnosu na 140-ku, zanimaju me Vasa iskustva sa Case-om ovim manjim i ovim vecim, kako se koji pokazao, da li je manji potrosac od JD(150ks), kvalitet servisa, neki kvarovi (ako ih je bilo) koje su mane koje prednosti u odnosu na ostale traktore. U petak idemo ponovo da pogledamo i pregledamo jos jednom pa reko da cujem od vas sta mislite o tome
Ranije su te lamele od prednje vuce bile problematicne ( citaj slabe ). I meni su crkle na par stotina motocasova ali mojom greskom. Radio sam sa podrivacem do komsije pored brazde i prednja vuca mi je bila ukljucena u automatski mod sto znaci da se iskljucuje sama kada je volan okrenut vise od 15 stepeni ( nisam siguran za brojku ). Nekoliko puta sam skliznuo u brazdu i kada sam kontrirao iskljucila se prednja vuca a kada sam ispravio volan ukljucila se pod maksimalnim opterecenjem i to je uzrokovao njen kvar. Nisam primetio nikakve nepravilnosti kod prednje vuce i sve je funkcionisalo normalno nego kada smo menjali ulje u kucistu kardana prednje vuce pronasli smo parcice necega. Konsultovao sam se sa serviserima i rekli su da to mogu biti samo parcici lamele od prednje vuce i tako je i bilo kada su otvorili. Nisu stavljene original lamele nego od kardana traktora Fiat 180-90 koje odgovaraju samo su puno jace. Kasnije sam cuo od servisera da je i fabrika pocela da ugradjuje te jace lamele jer su kvarovi bili ucestali. Od tada nisam imao problema sa prednjom vucom.
Uzmi Case-a neces pogresiti,samo vidi da ima malo bolju opremu.Koje si poslove mislio da radis sa njim?
- - - - - - - - - -
Vidim da ovde od kad su promenili lamele niko se nije zalio za sada.
Mislim da je to prevelik traktor za to. Maxxum bi se mnogo bolje uklopio. To je moje misljenje. Ako ce raditi oranje onda ok.
Pa za setvu,razbacivac,prskalicu, transport, mogao bilako vuci tanjiracu 32diska, ako ne daj Boze McCORMICK stane skinemo jednu glavu i moze orati sa 4, nije teska zamlja kod nas... Spartanje kukuruza,repe. nista pretesko