Требао би да обратиш пажњу на притисак у пумпи, она му тера павршифт мењач, као и покретање трактора помоћи реверзера. Када је хладан све на њему ради ко швајцарси сар, међутим када се угреје и ако му је пумпа слаба одмах му се на инструмент табли пали жуто светло са зупчаником нацртаним у средини, што означава да има проблем на павршифт мењачу. Јер неће моћи да ти узупчи брзине и покрене трактор. Такође се пали и црвена лампа, са цилиндром који означава пумпу. Мени се ето дешавало да се црвена сијалица за пумпу није палила, али да се палила она жута, па смо мислили да је у питању проблем био са мењачем. Међутим, када је мајстор дошао и измерио му притисак на пумпу, он је био око 50-60 бара загрејан, а треба минимално да буде око 180-190 бара..ПА се ето мени дешавало кад хоћу да кренем у било којој брзини, трактор за тренутак крене и стане. Једино решење је да станеш на квачило и да га убациш на Х мењачу у неку другу брзину и он ће да крене... Наравно при промени брзина на павршифт мењачу обрати пажњу на затрзавање приликом мењања истих, оно не би требало да буде велико. Ја сам контактирао доста амера, пре куповине 5150, и нико није никада имао проблем са Х мењаче, а имали су преко 10000 и више хиљда сати на њиховим. Углавном је проблем правио павршифт, јер има неко прстење, које гура уље и које је од неке пластике и кад се временом потроши уље крз њих пролази и мењач или остане заглавњен у некој од павршифт брзина или једноставно ти у току вожње искочи из брзине...
Провери и хидраулику, да ли ради лепо онај точак за дубину, као и мали џојстик за постављање полуга у радну дубину, као и она ручица за фино подешавање дубине, помоћу које можеш да дижеш и спушташ плуг и прикључне машине, не дирајуи џојстик...Обрати пажњу на цурење уља испод кабине, јер му ту пролази једно 15 цеви које све гурају...углавном се све решава са дотезањем...
Мотори колико год да имају сати, а немају мање од 6000, су одлични. И служиће те још толико минимум....
Заборавих, ручна кочница, јер не кочи уопште мењачем, кад трактор не ради...замена ламела кошта око 1000 евра, са све рукама...
- - - - - - - - - -
ратко
јел ово дејвид браун кејс трактор?
Није он исти као ови 5100 серије...