Budućnost sela u ovoj državi.

I ovaj Zec mi je počeo ići na ganglije.
Ceo život proveo teoretišući i nijedan projekat nije uspeo progurati, niti je bilo ko imao koristi od njegovih 'podučavanja' kako pravilno raditi.
Mnogo mi to podseća na ove naše znamenite akademike, koji celu karijeru 'smrde' u onoj njihovoj akademiji (u koju, uzgred rečeno, ulaze preko veze). Nezapamćen je slučaj neke korisne akcije koju su inicirali za narod koji i njih nosi na leđima.
Ali, po običaju, ne talasaju mnogo, pa su društveno neprimetni, i onda nemaju problema za svoju 'egzistenciju' u svom 'klubu' akademika..

... ove naše znamenite akademike, koji celu karijeru 'smrde' u onoj njihovoj akademiji (u koju, uzgred rečeno, ulaze preko veze). Nezapamćen je slučaj neke korisne akcije koju su inicirali za narod koji i njih nosi na leđima.
Ali, po običaju, ne talasaju mnogo, pa su društveno neprimetni, i onda nemaju problema za svoju 'egzistenciju' u svom 'klubu' akademika..

Apsolutno saglasan sa ovim stavom.

Pogledaj samo Dobricu Ćosića.

Posle svega što je napisao, za šta se borio i što ga je dovelo na čelo države Serpske, da ne kažem gedžovanske, gde se pokazao kao apsolutno nesposoban što ga je koštalo smene, on kao penzioner piše roman - Vreme vlasti u kome se izmišljeno, ljudski uvredljivo, obračunava sa Brozom.

Alo ba, pa tog lika nema već više od tridesetpet godina u trenutku kada ti pišeš, a on LIČNO je i dalje krivac svemu??? Daj bre Dobrice teraj se u tri lepe izlapele staračke materine. Imao si priliku 45., dobio pravo na reprizu 92., oba puta svirao u diple i sad ti on kriv za sve ???

Sekcija SANU za selo vidi problem nestanka sela samo u tome što Serpska nacija ostaje bez prirodnog priraštaja. Ma terajte se u četiri krasne izlapeli starci, bolesnici bolesni. Varošani ne znaju decu rađati, a ???

Uopšte msm ta družina zvana SANU je Serbiji nesretnoj nanela toliko zla da je to neopevljivo... I pre Drugog rata, i tada su oni budalesali i Karađorđevićima budalaštine nametali.

Svi Pećanci i Krcuni, Draže i Leke, toj zlikovačkoj družini, znanoj kao SANU, nisu ni do članaka, kamoli do kolena.

Što bi prost narod rekao: Nema budale bez školovane budale..
Kako postajem stariji, sve sam svesniji pogubnog uticaja mnogih knjiga, a svi smo vrlo rano indoktrinirani da treba što više čitati po svaku cenu.

Što bi prost narod rekao: Nema budale bez školovane budale..
Kako postajem stariji, sve sam svesniji pogubnog uticaja mnogih knjiga, a svi smo vrlo rano indoktrinirani da treba što više čitati po svaku cenu.
Da smo bar indoktrinirani pravim knjigama, učenju i čitanju uopšte bilo bi dobro. Mi smo trenutno najobičniji beskičmenjaci, bez stava, bez mišljenja. Da bi neko imao muda i petlju, prvo mora da ima kičmu, da bi mu došli nervni impulsi iz muda. Ne znam kako drugačije objasniti ovu tiraniju vlasti koju trpimo i te sve idiote koji se pojavljuju na malim ekranima. Nad nama se trenira strogoćom, ljudima se preti, ljude zastrašuju i to oni koji nemaju znanja, šuplji su na sve strane, ali su podobni. A seljak je posebna priča i nemam sada inspiraciju da elaboriram šta bi sve mogli i trebali da urade seljaci u Srbiji.

"Ви сте, бар у мом сећању, једини писац кога напада највиша власт. Они с врха и са свих страна. Нико не зна шта вас може снаћи... С тим у вези, желео бих да вам кажем: данас сам вас предложио и за дописног члана Академије. Цело одељење је гласало за вас. Само један глас нисте добили. За вас су, Добрице, наступила опасна времена. Послушајте ме, не одбијајте кандидацију за члана Академије. Може вам то бити једина стреха. Не бежите од закона кад дува кошава. А на вас се стуштила". брадоња ово је написао наш једини нобеловац године1970

Znači, ti po ovom sudiš da je zaslužio da uđe u Akademiju? Baš zato što su svi komunisti akademici jednoglasno gladali za njega, treba da ti je indikativno dali je zaslužio tu poziciju..
Preporučujem da proverite na koji je način u A ušao matija bećković.. Itd, itd..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

У вези писца Добрице до тог времена је написао корене деобе и бајку пошто је примљен 76 у то време је написао и време смрти реално академици у то време су стварали каријере још за време краља јер мораш имати неке године да би био академик Једини академик кога сам упознао је Матија Бећковић он је причао ја слушо предиван човек њега нису сигурно примили комунисти јер му је отац био комадант четничког одреда у ровцима имлатио је комунисте око шавника и колашина

Bećković je manipulator visoke kategorije, pa je zato na prvi pogled 'predivan' čoek.
Ušao je u akademiju jako mlad i bez završenog fakulteta, što je vrlo redak slučaj ali je svojom 'specijalnom' energijom bio jako poželjan za Akademiju, koja je sa tim resursom oduvek u deficitu. Opus njegovih dela je vrlo karakterističan, a nemože se poreći prijemčivost na prvi pogled, ali opet, ako se malo dublje analiziraju, nema tu nikakve materije koja će imati snagu opstanka jednog Andrića..
Naravno, ovo je moje mišljenje, nek se ne vređaju oni koji uvažavaju ovog 'akademika'..

Bećkovićev um je neverovatnog bogastva jezika određenog kraja i jake spoznaje svesti ljudi tog kraja. Otišao je u poeziju jer u prozu nije imao kud pored živa Mihaila Lalića, koji je pride i životom istorijski potkovan.

Bećković ličnost je osrednje krupan dostavljač UDBe.

Ne saradnik, dostavljač, sitna duša.

Saradnik je častan čovek. On ne potkazuje, ne cinkari i ne spletkari. Časno prijavi svoje zapažanje ili uradi povereni mu zadatak i svojom časti stane iza učinjenog dela. Ako služba smatra da treba, on će se u punom integritetu pojaviti pred organima pravosuđa i dati svoj iskaz, svedočiti.

Dostavljač je sitna duša koja cinkari i spletkari. Njegove dostave se uzimaju sa rezervom jer nije spreman stati iza prijave pred organima pravosuđa.

Biti saradnik službe bezbednosti je građansko pravo, dužnost i obaveza bilo kog pojedinca koji sebe doživljava časnim patriotom. Benefit je zaštićena domovina. Neće mi preko jezika reč otadžbina pa dameebeš... Način ostvarenja tog prava je izbor svakog pojedinca.

Marinika Tepić je saradnik službe bezbednosti ove zemlje. Odabrala je način da javno iznosi svoja saznanja. Služba to prima k znanju.

Ko je primetio i prijavio ustaše koje su 1972. godine ubačene u Jugoslaviju ? Šofer i seljaci.

Ko je primetio da na Kosmet ulazi oružje iz Albanije ? Mesni seljaci.

Ko je video neke iz kruga ubica Đinđića u kritično vreme ? Nesretni, tragično stradali, vlasnik obližnje pekare.

A ko je prijavio Aliju Izetbegovića ? Ljubavnik njegove ljubavnice, pa veseli Alija osuđen na nezakonitu kaznu po deliktu mišljenja jer se potkazivač nije mogao pojaviti na sudu i svedočiti o antidržavnom udruživanju.

To je ta razlika koja deli časnog patriotu od sitne dostavljačke duše kakav je Bećković.

Stari su mi od dvajkada živeli uz granicu. Upamtio sam: države dođu i prođu, nismo bili špije. Ama nam pogani nisu vršljale vudijen.

Poslednja izmena:
Претпостављам да те у вези песника дивног човека великог србина душа боли што је успео да свог друга некад великог комуњару Милована убеди да га поп сахрани и то београдске комуњареникад неће моћи заборавити никад није био сарадник комуниста немој измишљати Што се тиче односа са Лалићем пошто кажеш да си универзитетски учитељ немој ме погрешно сватити незнам шта то значи између њих двојице је било разлике у годинама и важније идеолошкеали су били пријатељи а и сам матија каже да му је лалић пребацује како он у колашинском затвору гледа кроз прозор према док се четник Бећковић шета по колашину Претпостављам да си херцеговац видим да волиш да пишеш али је вама комунизам јако тешко избити из главе толика љубав према бравару из кумровца је болест

и да што се тиче оних андрићевих усташа пријавио их је возач камион који су отели а њега пустили вероватно су погрешили

Vidim da je na tebe ostavio jak utisak, ali ako se sećaš, ništa manji utisak nije ostavljao ni vuk drašković u relativno sličnom literarno/govornom obliku delovanja. Neki ljudi su voleli da ga slušaju..
Što se tiče kvalifikacije da je veliki srbin, nešto mi to nekako ne stoji kada ga vidim obučenog u onu radnu detektivsku uniformu Šerloka Holmsa :sta:.
Veruj da, sigurno, nebi obukao jelek i opanke(kao prof.dr. Ševarlić).

Није добро све образоване људе сматрати будалама. То је сељачка филозофија (иначе, нас је наставник физике учио да сељачина није онај ко живина селу, већ онај који пљује по улици). С обзиром да сматрам да сте господа, уздржите се уопштавања.

Иво Андрић свакако нема везе са усташама. Током другог светског рата, одабрао је да живи у "Недићевој Србији" (иако многи под утицајем пропаганде желе да Милана Недића сврстају у издајнике и колаборационисте). Хрват Иво Андрић је одабрао да живи у „људскијој“ држави (Немци су нудили Андрићу да пређе у Загреб а исто су му нудили и Хрвати јер је Андрић крштен 09. Октобра 1892. у католичкој цркви Светог Ивана Крститеља у Травнику, и у књизи крштених заведен под бројем 70).

Свакако је занимљива личност и по многим стварима је опортуниста и то га је (између осталог водило успеху у животу).

Претпостављам да је имао везе са британском обавештајном службом (с обзиром да је касније добио и Нобелову награду). Међутим, као амбасадору при „трећем рајху“ му југословенске власти нису веровале, па је поверљиве преговоре о споразуму са Рибентропом водио Данило Грегорић, директор листа Време.

Касније, Андрић постаје „тврдокорни“ комуниста и служи тој „идеји“. Када се ангажовао са још много оних писаца који су се приклонили комунистима, Андрић је изјавио следеће:

„Хе, шта ће те. Ја сам стар човек и чини ми се да ће ме овај режим надживети. Зашто онда са се лишим беле кафе и кифле за доручак, када то волим.“

Касније је одбио да подржи студенте у њиховим захтевима јер је члан партије. Исто је саопштио и Ђиласу када му је овај понудио неке своје рукописе да прочита (када је већ „зглајзнуо“).

Андрић, као антикомуниста који је Дражи Михајловићу '43-те послао писмо подршке, са жељом да се сретну у ослобођеном Београду.

Чини се да је Иво одабирао према користи коју има. И он спада у успешне конвертите (један од најуспешнијих је нпр. Савле). Иво је на формулару за личну карту која му је издата 15. јуна 1951. у рубрици народност, својеручно написао – српска. Мало више од месец дана касније у војну књижицу уписује Србин. Потом постаје члан САНУ, члан и аутор Српске књижевне задруге, председник Удружења књижевника Србије...

Иначе је и један од потписника да „њ.к.в“ Тито добије Нобелову награду, али је и нпр. потписник „Новосадског договора“ са српске стране који се тиче српског језика.

Тако се пузећи у фраку бешчашћа стиже до „нобела“. Шта ћеш. Када је човек волео кифле и белу кафу...

KV i VKV radnici u poljoprivredi.

Rukovaoci mašinama i serviseri. U vidno boljem položaju od NK radnika. No i njihov status je u rasponu od nepodnošljivog do ništa me ne pitaj.

Prijava na PIO je pod velikim znakom pitanja. Ako su i prijavljeni poslodavac, iz meni apsolutno nerazumljivih razloga, odbija da im ispalaćuje zaradu preko računa u banci što tim ljudima onemogućava bankarske benefite tipa potrošački kredit, dozvoljeni minus, čekovi.

Uslovi rada ispod svih kriterijuma i standarda bezbednosti i zaštite zdravlja na radu. Sami sebi obezbeđuju HTZ opremu, a nisu retki slučajevi da se poslodavac protivi upotrebi iste jer to loše deluje na druge zaposlene.

Konkretno, dok upravlja traktorom bez kabine sa atomizerom u radu, sa pesticidima, radnik ne sme ni pod tačkom razno da nosi zaštitne naočari i masku za disanje. Šta ti koji **greška tu filozofiraš ? Ako oš radi bez tih govana, ako neš zdravo. Nemoj ti tu da mi podbunješ radnike, nije ti državni poso. Tiš tu meni gumene rukavice, završi poso i javi se da ti se plati šta ti se dužno i zdravo. Tiš meni tu filozofirati, u mudima te ćaća nije imo kad sam se ja ovim bavio.

Zbog česte promene rukovaoca mašinama veliki su rashodi u održavanju mašinskog parka, a srdžba i bes se iskaljuju na trenutnom poslužiocu-rukovaocu.

Mile je onomad, ko zna iz kojih razloga, skrivio kvar. Mile već mesecima nije zaposlen. ali njegovi naslednici ne smeju prijaviti kvar i guraju dok ide… Kola će se slomiti na zadnjem u lancu. A i tog zadnjeg u lancu zabole **greška, nit osiguran nit mu plata neka.

Ima čovek farmu svinja. Navodno zaposlio nekog roba da se o svinjama brine. Ide to nekim tokom. I onda ispliva podatak da od tri hiljade krmača vepra nije tražilo dve hiljade, a uredno jedu hranu po receptu za suprasne krmače. Kako ??? Lahko uz Sinalko. Bole radnika njegov lepi **greška za gazdinsku muku jer gazdu bole **greška za njegovu radničku muku.

Poslednja izmena:
Невоља је у томе када скоројевићи (углавном деца комуниста или њиховог окружења или криминалци из истог круга) постану газде. Они не умеју да брину о раднику јер нису тако васпитани.

Један мој колега је причао причу о догодовштинама његовог оца који је радио преко гране у „швабији“. Лежи по мразу испод камиона и решава проблем (мајстор је). Онда види лика који стоји поред и нешто чека. Тек када је урадио и извукао се одатле и видео газду лично. Рече му да је требао одмах да каже да је он и да тог момента искочи испод камиона и види шта газда жели (јер је јако хладно). Газда му је мирно рекао да, када он може његов камион да поправља по тој хладноћи и он сам може ту да сачека и дода алат ако треба.

Моја мајка је зарадила пензију код немачких газда у приватној фирми. Никада нисам чуо да се једном речју пожалила на газде. Чак напротив – уважавали су је и увек с поштовањем обраћали са: ГОСПОЂО. Када је саопштила газди да мора напустити фирму, овај је помислио да је незадовољна платом и одмах понудио повишицу. Рекла је разлоге и прихватио је. Касније се поново вратила (јер су се околности становања тако сложиле) и примљена је без речи прекора.

Прави газда поштује радника (доброг радника) и радник поштује газду јер му је омогућио да заради хлеб.

Не могу комуњаре које су постали газде пљачком и преваром да разумеју радника, јер га никада и нису разумели (сељака нарочито).

@PasceKisa

Badava ti sva tvoja intelEgencija kad ne moš skapirati da Bravarom niti počinje, niti se završava.

Pre bravara je bila plejada SRPSKIH SOCIJALSTA. Marković, Dragović, Tucović, samo neki od istaknutih, za vakta bravara: Popović, Marković, Perović, Nenezić, Penezića i Rankovića da ne pominjem, a tek Đilas.

Đilasu se sudi i sudija ga pita za narodnost, a on izjavljuje SRBIN.

-Srbin, pita sudija ?

-DA SRBIN. ponavlja optuženi.

-Pa vi ste pisali o crnogorskoj naciji ?

-Vi moje pisanje niste razumeli. SRBIN.

.....

Moderni desničaru, umri u nedostatku ideja za reagovanje... Pedeset godina posle smrti nekakvog Bravara iz Kumrovca u SRPSKOM NACIONALNOM BIĆU postoje ljudi koji teže idejama socijalne pravde ??? CRKNI NEOSTVARENI KULAČE. GNjIDO BEZ POKRIĆA.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh