Budućnost sela u ovoj državi.

Alo ba kulak u začetku misli... Da se vratim tamo, da ti ne talasm ovde međ robljem njižnjim, a ???

Mili moj, il ja il koji drugi komunista, mada bolje ja, uviđajni sam od nadolazećih, al ybg teBra...

Сад се види суштина "црвеног" примитивизма. Вређаш све на овом форуму. Није ми јасно како те овде уопште трпе.

Једино што се може применити у овом случају је реторичка дијагноза (БА, јел' разумети глава):

За болесне постоји болница, за лудаке лудница, само за будале нема ништа – нажалост, слободно се крећу међ' народом.

Poslednja izmena:
Невоља је у томе када скоројевићи (углавном деца комуниста или њиховог окружења или криминалци из истог круга) постану газде. Они не умеју да брину о раднику јер нису тако васпитани.

Један мој колега је причао причу о догодовштинама његовог оца који је радио преко гране у „швабији“. Лежи по мразу испод камиона и решава проблем (мајстор је). Онда види лика који стоји поред и нешто чека. Тек када је урадио и извукао се одатле и видео газду лично. Рече му да је требао одмах да каже да је он и да тог момента искочи испод камиона и види шта газда жели (јер је јако хладно). Газда му је мирно рекао да, када он може његов камион да поправља по тој хладноћи и он сам може ту да сачека и дода алат ако треба.

Моја мајка је зарадила пензију код немачких газда у приватној фирми. Никада нисам чуо да се једном речју пожалила на газде. Чак напротив – уважавали су је и увек с поштовањем обраћали са: ГОСПОЂО. Када је саопштила газди да мора напустити фирму, овај је помислио да је незадовољна платом и одмах понудио повишицу. Рекла је разлоге и прихватио је. Касније се поново вратила (јер су се околности становања тако сложиле) и примљена је без речи прекора.

Прави газда поштује радника (доброг радника) и радник поштује газду јер му је омогућио да заради хлеб.

Не могу комуњаре које су постали газде пљачком и преваром да разумеју радника, јер га никада и нису разумели (сељака нарочито).

Ti si baš bolestan sinak, ukoliko veruješ u svoja slova...

Ako si propagandista za kakav sendvič il iz ljubavi, zapitaj se kome se obraćaš sinak, nismo mi ovde ovce...

KV i VKV radnici u poljoprivredi.

Rukovaoci mašinama i serviseri. U vidno boljem položaju od NK radnika. No i njihov status je u rasponu od nepodnošljivog do ništa me ne pitaj.

Prijava na PIO je pod velikim znakom pitanja. Ako su i prijavljeni poslodavac, iz meni apsolutno nerazumljivih razloga, odbija da im ispalaćuje zaradu preko računa u banci što tim ljudima onemogućava bankarske benefite tipa potrošački kredit, dozvoljeni minus, čekovi.

Uslovi rada ispod svih kriterijuma i standarda bezbednosti i zaštite zdravlja na radu. Sami sebi obezbeđuju HTZ opremu, a nisu retki slučajevi da se poslodavac protivi upotrebi iste jer to loše deluje na druge zaposlene.

Konkretno, dok upravlja traktorom bez kabine sa atomizerom u radu, sa pesticidima, radnik ne sme ni pod tačkom razno da nosi zaštitne naočari i masku za disanje. Šta ti koji **greška tu filozofiraš ? Ako oš radi bez tih govana, ako neš zdravo. Nemoj ti tu da mi podbunješ radnike, nije ti državni poso. Tiš tu meni gumene rukavice, završi poso i javi se da ti se plati šta ti se dužno i zdravo. Tiš meni tu filozofirati, u mudima te ćaća nije imo kad sam se ja ovim bavio.

Zbog česte promene rukovaoca mašinama veliki su rashodi u održavanju mašinskog parka, a srdžba i bes se iskaljuju na trenutnom poslužiocu-rukovaocu.

Mile je onomad, ko zna iz kojih razloga, skrivio kvar. Mile već mesecima nije zaposlen. ali njegovi naslednici ne smeju prijaviti kvar i guraju dok ide… Kola će se slomiti na zadnjem u lancu. A i tog zadnjeg u lancu zabole **greška, nit osiguran nit mu plata neka.

Ima čovek farmu svinja. Navodno zaposlio nekog roba da se o svinjama brine. Ide to nekim tokom. I onda ispliva podatak da od tri hiljade krmača vepra nije tražilo dve hiljade, a uredno jedu hranu po receptu za suprasne krmače. Kako ??? Lahko uz Sinalko. Bole radnika njegov lepi **greška za gazdinsku muku jer gazdu bole **greška za njegovu radničku muku.

Odavde smo počeli, tek da ne bude nejasnoća, gazde u pokušaju se groze istine...

Ti si baš bolestan sinak, ukoliko veruješ u svoja slova...

Ako si propagandista za kakav sendvič il iz ljubavi, zapitaj se kome se obraćaš sinak, nismo mi ovde ovce...

Онај ко није стекао у поштеној „утакмици“ и стварао, не уме да цени ништа.

Ја говорим о стварном стању а ти би да отмеш нешто. Као да си члан неке банде. Заборављаш на оно: Отето проклето.

Сећам се, тамо негде крајем деведесетих када су криминалцима дозволили да оперу паре и отворе радње и слично (Милошевићев комунистичко-злочиначки режим је то дозволио). Много радњи је отворено у Крњачи и Борчи. Ишао сам да купим нешто за „алека“.

Невероватно је какав примитивац је власник радње. Он није стекао ту радњу, већ отео. Касније је вероватно завршио у неком каналу. Такви не умеју да цене купца јер су багра. Такви да стварају нови начин размишљања и стварања! Најнижи олош и сецикесе.

То су твоји отимачи. Изгледа да сте једно братство.

Ko po ovakvom lepom danu ima vremena da piše romane na forumu, a pri tom živi na selu, taj je neradnik svetski. I o kakvoj budućnosti pričati...

Ја сам пчелар. Имаш овде моје представљање колега:

https://poljoinfo.com/threads/pozdrav-cenjenom-skupu.18728/

Не суди престрого јер ће се и теби судити:). С обзиром да пчеле нису овце, не идем по овим прохладним данима за њима :) .

није брате тако него народ вели како сејеш тако и жањеш

Bijeljina, Republika Srpska... To još uvek nije Republika Srbija. Do tada se pozabavite selom u vašoj džamahiriji, dal pravoslavnoj, dal islamskoj, sasvim svejedno, džamahirija je džamahirija.

A kad te probleme počnete rešavati skontaćete da postoje smo potlačeni i tlačitelji

A sta kazes na to kolega bradonja sto se na BN televiziji u zadnjih godina kod skoro svih voditelja koristi ekavica a nisu Srbijanci , bar ja tako mislim . Otkud to i sta znaci ta promjena jezika ?

Осећају људи припадност матици. У чему је проблем?

Ко се нашао када је Република Српска била пред банкротом и све је притискало. Је ли Момо, јел' Загреб? Па није друже (верујем да ти је можда зато криво што није Зг) него је Војислав Коштуница за добре паре откупио телекомуникациону фирму (не знам како се зове) и упумпао им паре у буџет.

Oно Зг није мрежа 3g. :)

Nazad
Vrh