Budućnost sela u ovoj državi.

Kod nas ima firme koje placaju dobre traktoriste i po 120 000 din, dobar radnik se uvek plati dobro, sta ima da brinemo, sa tom platom moze da se zivi dobro u Srbiji. Bas da cu da motam kablove sumnjam. Ne gajim nadu da cu da zivim kao Nemacki ratar ali uzmite u obzir kako zivi taj koji mota kablove i koji isto ima porodicu, decu, troskove. Svi smo malo pogubili kompase. Pusti me plemena u Keniji i kako oni zive. Mislim da velika vecina nas zivi sasvim pristojno i bolje od svakog radnika, to mi je oduvek i bio zivotni cilj a probao sam svasta i bio i radnik. Ja bi sada potpisao da mi ne treba nista ni vise ni bolje, samo da potraje ovako. Ja sam rodjen ovde gde jesam, zbog toga sam se i opredelio da radim to sto radim, jer su mi konkurencija babe od 80 god, bar kako Radoslav kaze, da sam rodjen u Krcedinu i Sasama verovatno bi se bavio necim drugim, ne bi ratarstvom i imao nov kombajn, i dva nova traktora a da nemam potrebe i dovoljno povrsina. Umes ti da kazes mnogo pametnih stvari ali me iziritiraju takve price o plemenima u Keniji i sl. zato i napisem sve ovo, sto naravno ne bi uradio nikad jer nemam nista protiv tebe. Jos i kada te podrzi bagerista iz mog sela bude mi ''puno'' srce. Bratac, meni je ostalo na psenici 200e vise u razlici za kiriji i sanjam da je prodam na 25 din tel kel, imam je na kucnom lageru 350t a imao sam i prinos oko 8t po hek, tako da imamo drugacije vidjenje stvari a da sam okruzen takvim ratarima kao ti, radio bi svojih 40hektara, radio bi u nekoj firmi i placao usluge kombajniranja 70e po hektaru sa prevozom
Očigledno je da se ne razumemo. Svakako hvala na besplatnim savetima.

Ja tebe nit sam pominjao niti sam te dirao a gde cu sta da stavljam necu tebe pitati, jedino ako si neki policajac za te emotikone
Je li pa ti mislis da sam ja indijanac i neznam sta radis, vozis bager i onda bocnes neki emotikon na poruku koja se odnosi direktno na mene. Pa ne pratis samo ti forum ima nas jos. Jos te i vredja kada te spomenem a to je direktno vezano za ono sto ti radis. Inace nisi moj predmet interesovanja ni ti, ni to cime se bavis, konkurencija ne mozes da mi budes niti bilo sta, pricam to zbog drugih, da bi znali o cemu se radi, ti to odlicno znas.

Jbg najvise kukaju ovi sto imaju milione u mehanizaciji i zemlji bar sam takav utisak stekao ili mi se cini , kako onda kad neko cita sve ovo vidi buducnost u srpskom selu , poljoprivreda je sirok pojam puno delatnosti nije samo ratarstvo a svi bi da se bave sa njim jer najmanja je obaveza a zemlja je ogranicem resurs ima je koliko je ima pa izgibose za zemlju. Mozes se naci u drugim poslovima tovu svinja tovu junadi , posle ove krize nece biti lose ni drzati krave , pa sam hteo saditi maline al nem radnika , mozes trgovati sa zitaricama itd itd nije bas tako lose na selu jbg meni je ekstra ijako nisam nikad bavio se politikom

Vi pišete kako se slažete u selu, a sada se bockate... Mante se toga...
Nit je lako na glodaru, vedričaru, ešu i sličnom, niti u poljoprivredi.
Ja mu pre par godina dao 2 ili 3hektara slame da izbalira, kod mene radi secka na kombajnu non-stop. Kada je izbalirao pitao me koliko kosta, ja kazem ne kosta nista i ne kajem se zbog toga, ali ja sam to uradio zbog dobrog odnosa i saradnje u selu, ne zato jer mu to dugujem. Ali covek to nezna da ceni jos i komentarise rekla kazala price, ocigledno ljubomora i zavist

Je li pa ti mislis da sam ja indijanac i neznam sta radis, vozis bager i onda bocnes neki emotikon na poruku koja se odnosi direktno na mene. Pa ne pratis samo ti forum ima nas jos. Jos te i vredja kada te spomenem a to je direktno vezano za ono sto ti radis. Inace nisi moj predmet interesovanja ni ti, ni to cime se bavis, konkurencija ne mozes da mi budes niti bilo sta, pricam to zbog drugih, da bi znali o cemu se radi, ti to odlicno znas.
Skini mi se vise, dal je moguce da si ti toliko opterecen da spijuniras kako ko reaguje na tudji post, trenutno ne vozim nista, ako ti nisam predmet interesovanja koji se **greška jednako kacis za mene bez da te niko dira i sta ti to pricas zbog drugih zivota ti

Ja mu pre par godina dao 2 ili 3hektara slame da izbalira, kod mene radi secka na kombajnu non-stop. Kada je izbalirao pitao me koliko kosta, ja kazem ne kosta nista i ne kajem se zbog toga, ali ja sam to uradio zbog dobrog odnosa i saradnje u selu, ne zato jer mu to dugujem. Ali covek to nezna da ceni jos i komentarise rekla kazala price, ocigledno ljubomora i zavist
Neverovatno, hvala ti jos jednom

Skini mi se vise, dal je moguce da si ti toliko opterecen da spijuniras kako ko reaguje na tudji post, trenutno ne vozim nista, ako ti nisam predmet interesovanja koji se **greška jednako kacis za mene bez da te niko dira i sta ti to pricas zbog drugih zivota ti
Pa jel tebi jasno da sam te upotrebio u poruci jel si stavio zlonameran emotikon, ne zato jel me interesujes. I pusti te reci ''**greška palac'' postoje i drugacije odgovarajuce fraze

Bice bolje samo se strpite.
80ce706eb49cf4dfe93b4b4e3aa635c3.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Па нећеш, јер вероватно не зависиш од земље (ако имаш плату или ћекаш ту превремену пемзију), као и многи, али они којима је она једини извор прихода и плус још је имају мало, ти ће пропасти, ако већ и нису...

Е сада ко је нама крив што не радимо сви по фирмама (најбоље у државном сектору, ту има времена на петек а и плаћа је добра), а да се пољопривредом бавимо из хобија...ди би нам крај био...
Da li vi stvarno mislite da ću recimo ja propasti a radim samo 15h svoje zemlje?Mogu da mi da ne kažem šta i država i predsednik sa ovom nakaradnom politikom u poljoprivredi.Treba mi još 6-7 g do prevremene penzije i šta mi mogu?Možda da mi ne daju da radim svoje. :osmeh:

Nazad
Vrh