Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svaka čast, ako su zakupi kao kod nas od 400+ e/ha onda je hrabrost povećavati zemlju. Čak i da hoću to da platim teško da bih našao 500 ha pod zakup...Prosto povecao sam zemlju i isplacuje se kombajn na svojoj zemlji.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Kod nas nije toliko kvalitetna zemlja kao kod vas ima od 2 do 5 klase prosek negde 3 i 4 najvise. Usitnjene parcele mnogo ja radim 128 parcele ukupne povrsine 237hektara. Mnogo ljudi radi u eps i firme oko eps-a jer je blizu elektrana kostolac i kop drmno. Plate su im od 70 000 do 140 000 smenskim radnicima, a inzinjeri i vise. Nece ljudi da se mlate sa malo zemlje lepse u drzavnu firmu. Radio ne radio svira ti radio. Zakup ne placamo vise od 150e po hektaru jer nam ne rodi kao i vama. Ima koji rade svojih 5, 6 hektara kao dodatna delatnost za svoje potrebe ali ih je sve manje. Bila je licitacija drzavne zemlje prosle godine na neke parcele nije se javio niko osim mene toliko o tome. + jos sela u stigu ima mnogo inostranstvo.Svaka čast, ako su zakupi kao kod nas od 400+ e/ha onda je hrabrost povećavati zemlju. Čak i da hoću to da platim teško da bih našao 500 ha pod zakup...
Druze pratim tvoj rad, imas harizme. Nisam hteo da komentarisem do sada jer ne volim takve rasprave. Radis 80hek od cega su ti 40 u vlasnistvu, tebi godisnje mora da ostane bar 30 000e, pored toga mozes i dodatno da radis nesto i pokrijes tekuce troskove za zivot. Vozni park koji imas ti je za 400hek svoje zemlje, ja bi ga samo u takvom slicaju uzeo, za usluge tesko da bi se odlucio da kupim nove masine, jer je to neizvesno, danas kod tebe, sutra mu vrse drugi. Razmisli da imas samo 5 000e godisnjeg kredita kako bi ziveo. Prosle god si radio drugima usluge a nisi stigao da posejes psenicu na vreme, to je po meni cist gubitak. Nemoj da mislis da te osudjujem niti bilo sta slicno, samo razmenjujemo misljenjaSvaka čast, ako su zakupi kao kod nas od 400+ e/ha onda je hrabrost povećavati zemlju. Čak i da hoću to da platim teško da bih našao 500 ha pod zakup...
Peru se pare....Kod mene u okolinim selima kreće kupovina zemljišta od strane velikih firmi, do skoro je za Ar plaćano 30e a od ove godine 100e (pišem na večito) . Prave parcele od 40 i više hektara i bave se voćarstvom. U mom selu ih još nema jer nema slobodne zemlje , ali privatnici koji nemaju veze sa poljoprivredom nam dižu cenu zakupa i prodaju na večito..sve pare koje imaju slobodne od drugih poslova kupuju zemlju. Znači ostaće seljaci bez zemlje u kratkom roku, par firmi ima da drže selo i to je to. Moje viđenje budućnosti.
Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Sta je pisac hteo da kaze.Rešio bi on to kao i svako drugi bez ikakvih problema.Nisu oni tamo u Krčedinu Indijanci već ljudi kao i svi na ovom belom svetu
U Slo je tu razlika.Koliko goriva mozete po ha da kupite?
Ne radi se o tome, da su sad ostali otpisani.Buducnost sela je da se 7-10 % populacije bavi poljoprivredom, ostali voljno. Kao i svuda u svetu sa kojim se pokusavamo porediti.
Kod nas je, procenjujem 18-20 % poljoprivredne populacije, znaci, pola ce se preorjentisati na nesto drugo. Pa gradovi su nam jos uvek mali i prazni, imaju mesta.....
Možeš imati i 10 miliona pratilaca, kakve to veze ima, ne razumem?@olalija tebi dobro ide snimanje doguras do 110k pratilaca i poljoprivreda ti bude hobi
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока