Budućnost sela u ovoj državi.

Ne slazem se stobom , ja sam pio mlijeko kao mali , pa ce i moja cerka a ne mleko , kao sto je sada novembar , ane studeni nije niti ce biti kod mene .

Ето колико ништа не знаш. Правилније би било студени јер реч новембар не потиче из српског језика. Студени је више реч Словена него децембар.

Не замера теби нико како говориш, него ТИ ЗАМЕРАШ ДРУГИМА како говоре. Слобода говора је једно од основних права.

Опростите што "вичем" али мора се :) .

Poslednja izmena:
Drugo , pomenuo si matica , sta je to . Tobi trebalo biti maticna drzava iz koje je neko doselio . Kolko znam moji su ovdje starosjedioci nisu doselili iz Srbije . Ko kad bi rekao da sam ja tebi matica.

Vi ignorišete objavljeni sadržaj ovog člana ........................................

Koliko je ovo dobra opcija ::svaka cast:: , para vredi ::novac:: ,.......................

Reko sam na tvu , ne medju narodom .
Drugo , pomenuo si matica , sta je to . Tobi trebalo biti maticna drzava iz koje je neko doselio . Kolko znam moji su ovdje starosjedioci nisu doselili iz Srbije . Ko kad bi rekao da sam ja tebi matica.

Па шта ако је на ТВ-еу (ТВ није ТБЦ па да је опасно :) ).

Колико ми је познато врх Републике Српске званично сматра Србију матичном државом којој теже Срби из БиХ. И колико се ја разумем у информације и српски народ из Републике Српске је за то. То се право изгледа брани само српском народу.

Шта те брига, ако се једном ујединимо можеш бити национална мањина а за националне мањине често важи „позитивна дискриминација“ ако то није и твоја политика:).

Е јеси нереални оптимиста. Хоћеш да зајебеш природу и живиш колико ће људски род. Јеси ти наиван. :)

Naivni smo mi koji dozboljavamo da neko zivi od politike , a da mu svi ostali skupljaju pare za platu . Svaka cast prostitutkama , nesto daju ipak , placene ubice isto , ne ubijaju nikog za 100e . Za ljude koji forsiraju opstanak pojma politika , i zive od toga mislim sve najgore . Drzavni sluzbenici su nesto drugo , to treba , kolko je jeftinije moguce.

Оде ти у идеализам. И Утопију.

Политика је реч која је и у најситнијим деловима друштва. Као што постоји пословна политика предузећа, постоји и политика у породици. И на свим нивоима. Можеш ти то да зовеш како хоћеш. Али то је то.

Е, сада што нашим народним масама представе да је политика мафијашко муљање и народ то прихвати, то је друга ствар. Само, ту нису глупи политичари него народ који верује. Зато се и осипамо и полако ћемо се угасити као народ.
Пример је како широке масе могу да поверују човеку који је би ратни хушкач и који би по свему требао да је у затвору, а онда промени политику и као иде у „јевропу“ (то вам је нови рајх јер је Хитлерова замисао била иста). И на следећим изборима да опет превари народ. Ајде бре...бегај.

То показује политичку зрелост и онда кмечимо што нестајемо. Као када је Динкић дао по 'иљаду евра да потпишемо да пристајемо на распродају вредности које имамо...и потписали. И још се гурали у редовима да што пре раскућимо кућу...

Честитка за политичку зрелост.

Да, заборавио сам битно. Колико сам разумео, славиш славу итд. односно Србин си. Ако ниси, онда молим те опрости ми. То би била моја велика грешка, признајем.

Е, сада, шта је ту битно. Не волиш опанке шиљкаше мрштиш се на екавицу и мислиш (наивно), да ћеш решити проблем ако „препливаш“ реку Уну или Саву, свеједно и одеш на боље место (оно препливаш, је фигуративно). Али цврц...па и они напуштају своју државу и њих исто кецају као нас. Знају Германи да је то словенски народ (већином).

Poslednja izmena:
Ne izokreci , nemam nista protiv opanaka tih i ekavice , nego sam rekao da to nije moje . Ajde ti da pocnes da pricas ijekavski ., sto ja da pocnem ekavski ?
Osim toga ide u oftopic , a prvo pitanje sam postavio bradonji , nema vezei za druga misljenja al cekam njegovo.

А и ова порука је off. Желиш ли да испровоцираш да уђем у ћаскање са тобом и искључе ме са форума. Јеси опасан :)

Људи имају одређене здравствене проблеме (што је очигледно), а ти хоћеш да се овде презувамо. :)

Дај, упристоји понашање, молим те.

Poslednja izmena:
@bojcetic
Prepucavanje je deo folklora. Tradicionalna disciplina. Naročito u zimske dane, zar ne ?

Osilila su desničarska strujanja, izuzetno. Mora im se jasno suprostaviti. Taj neki klerikalni konzervativizam kome je i četrdeset godina posle smrti za sve kriv Broz, a put spasenja je u idejama Ljotića, Velimirovića i kojekakve bratije. Ono kao nedićevska domaćinska Serbija.

Ne može se i ne treba ćutati na džamihirizaciju sekularnog društva. To postaje ozbiljan problem. Predsednik države o međunarodnim razgovorima obaveštava patrijarha. A zašto ne i reisa, ovo je višekonfesionalna sredina ?

Video si skandal sa sahranom mitropolita neki dan ? U jeku epidemije se klerikalcima izlazi u susret i dozvoljava sablazan. Šta da očekujemo ovde za neki dan kad umre patrijarh ?

Postojano se utvrđuje stav da selo mora biti pogon za stvaranje prirodnog priraštaja. Vertikalom vlasti, od vrha do dna, uz nesebičnu ispomoć klerikalnih i akademskih krugova. Jel treba da budemo iznenađeni kada nas sačeka zakon o zabrani abortusa ?

I stanovništvo to sve prihvata kao apsolutno normalno. To je kao kul. A sablazan je i zabranjeno je pričati o slobodi izbora i socijalnoj pravdi, to je kao ružan relikt brozovštine.

i takoo... Evo šta nam gosn ministar selski sprema.

@MOMOSARIC

Momo meni se nešta po glavi mota da je ekavica službeni dijalekt u R Srpskoj... Da je to odavno...

Rečenica koju neko ovde napisa kao ilustracija iskrivljene slike stvarnosti...

-Прави газда поштује радника (доброг радника) и радник поштује газду јер му је омогућио да заради хлеб.

Pazi ti to ybt... Gazda je omogućio radniku da zaradi hleb ???

Pa ovo je da se čovek i krsti i petokrači i levom i desnom i nogom i rukom...

Prvo upotreba reči gazda ??? Pas ima gazdu, a radnik poslodavca.

A drugo taj isti gazda nije prisvojio višak vrednosti koji stvara radnik nego je omogućio radniku da zaradi za hleb ??? Čoveče, potrošili smo evo već frtalj dvadeset prvog veka, a i dalje živimo u ubeđenju da nam gazda omogućava da zaradimo za hleb ??? I to propagiramo ???

Gazda nam nije oteo pravo i mogućnost da svojim radom stvaramo sebi uslove za život, neee, ne, nikako. Gazda nam omogućava da zaradimo koru leba.

A da ne pričam o idealizovanju navodnog pravog gazde koji navodno ceni radnika... Toliko ga ceni da je prosečna plata kod takvog gazde iz najnovijeg mercedesa ispod minimalne, zakonom garantovane, zarade. Toliko ga ceni da mu je uveo 60 časovno nedeljno radno vreme, ukinuo plaćeni godišnji odmor, sveca i praznik.

Jaoo Serbijo zemljo, Serbijo zemljo...

Poslednja izmena:
To oko poslodavca i radnika. Moze se smatrati da jedan drugom trebaju. Poslodavac ima obim posla koji ne moze sam da zavrsi i potreban mu je radnik, a radnik ima slobodnog vremena i ide da zaradi. Cena rada trenuto u odnosu na pre 5g je duplo (pricamo o radnicima u poljoprivredi) a za to vreme voce/povrce i dalje ima istu cenu. Hocu da kazem da trenutno uopste nije potcenjen radnik.

Druga prica su full time radnici kojo rade 12m na neodredjeno. Na primer moja zena treba da sasije xy gaca za 35000din u fabrici stranog investitora. Nema pravo da izostane (ima ali onda izgubi jedno 20% plate samo za jedan dan, poskidaju stinulacije itd tako da zene dolaze da rade pod upalama i vidno bolesne). Imaju godisnji kolektivan tako da i na eventualni odmor mogu ici samo u odredjenom periodu kad fabrici odgovara.

Po mišljenju našeg člana postoje samo potlačeni i tlačitelji. On je verovatno ovaj prvi, čim se krsti i "petokrači" na pojam reči "gazda".

A bojim se kad bi i sam bio gazda da bi bio gori od najgoreg tlačitelja.

Nazad
Vrh