Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Toliko idem i ja ,samo ne zajednoJa idem oko 3kg/ha i Cirama i bakra. Funguran OH i Diziram. Više nego dovoljno.
Kolega nabavi jedan vuceni ,to se zove posao,mada nije ni ovo lose nema sta.
Послато са SM-A325F помоћу Тапатока
E onda super.Traktor kao bombonaNemam potrebe za vucenim,svi vocnjaci su mi oko kuce ,nema problema uzbrdo,nema kolotraga,ovako mi je mnogo lakse
I da nije bilo kise svakako bi prksao opet ciramom,ali da cim otopli odma prksanje ide ,a rekao bih da cemo to vikendom da radimo.Palo je preko 40 litara kise nakon prskanja ciramom. Planiram da ponovim ciram cim temperatura predje 10 stepeni.
Jos uvek imam mnogo neotvorenih pupoljaka.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Naravno da nece da skodi ,pitanje je dal radiomo prskanje za dzabe....Taphrinija se malo duzi period uvlaci pod list, nije to bas danas puko pupoljak, ako sutra ne udje, nece nikad...
Osnovna ideja je da PRE KISE a nakon pucanja pupoljaka svudaq bude kolko tolko ostataka pesticida, dal bakarnog sredstva ili Cirama...
Posto bakarno ide u sred zime obicno, i moze da prodje nekad i 2 meseca od prskanja do pucanja pupoljka, a u medjuuveremenu da bude puno kisa, onda je pozeljno dodatno prskanje pred samo pucanje pupoljaka, ali PRE KISE... Na zalost to nekad nije moguce zbog vremenskih uslova, pa je prskanje bakrom dok jos nista nije krenulo mnogo sigurnije, cak i kad je mesec dva pre uradjeno...
Ideja je da pupoljak doceka kisu koja siri zarazu, oprskan necim, ma kolko je toga ostalo od prskanja, bolje ista nego nista...
U slucaju da je palo 40 i vise litara nakon prskanja, to je prilicno ispralo dosta sredstva (i bakarnog i Cirama), u Americi na primer smatraju da ako padne 50l kise nakon prskanja, da je ta kisa sprala u potpunosti bilo koje protektivno sredstvo koje je primenjeno...
Zato po meni nece da skodi ici sa jos jednim prskanjem sa Ciramom koji ce se zadrzati i spreciti dodatne zaraze od dodatnih kisa... Od prethodne kise nece da spreci (sta je uslo u pupoljak, uslo je, ako nije bilo pesticida da to spreci), za to sluzi bakar i/ili Ciram iz prethodnog prskanja, ali za novu zarazu ce pomoci...
Tako da mislim da nece da skodi jos jedno prskanje Ziramom sada, u krajevima gde je palo bas puno kise.. Nece bas ni puno da pomogne ako se dovoljno bakra iz prethodnog prskanja zadrzalo jos uvek, ali nece da skodi sigurno ko moze da odradi..