Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesi li pipao ili samo gledao? Ako si pipao pa nema ništa onda se neće jagnjiti sada(16.02.),možda kasnije.Sava21 je napisao(la):ljudi,ajd da vas pitam nesto,jedna moja virtemberg dviska treba da se jagnji 16og februara,medjutim,nigde ni traga od vimena.sta to moze biti?
Tako je.bato87 je napisao(la):kako sam ja shvatio druga ovca se nije ojagnjila samo je primila jagnje od ove prve![]()
djura je napisao(la):ako ovca koja se jagnji nije odvojena u poseban boks pre jagnjenja onda se desi da prvo koje ojagnji olize i prima ga dok drugo kada ojagnji vlo cesto bleji ono prvo, pa ona instiktivno krene ka prvom i onda izgubi ili zaboravi na ono drugo i onda ga kasnije ne prihvata.zato ovce koje se vide da ce se oblizniti i dviske pre jagnjenja moraju obavezno biti odvojene pogotovo ako u stadu ime malih jagnjica
to jagnje koji hoces da ti sam hranis na cuclu,to je cista muka.i nece napredovati jagnje.cak i na vunu se moze primetiti ono jagnje koji je hranjeno kravljim mlekom. probaj na silu svaki dan da stavis ispodSava21 je napisao(la):i kod mene isti slucaj.dviska je ojagnjila dvojke,tokom dana smo ih prisilno zadojili da oboje posisaju kolostrum,ali sad vidim da jedno podize i pusta ga da sisa,a drugo,koje je nesto slabije,odbacuje i gura ga glavom.jos sutra cu ga prisilno zadojiti par puta,a posle cu ga izdvojiti u poseban box i hraniti ga na cuclu kravljim mlekom.hoce to biti ok?