Bremenitost i jagnjenje ovaca

E kad svi dajete tako 2-3-4 dan jagnjetu selen kako se uklapate sa bocicama jer pise da se posle prve upotrebe ona mora iskoristiti, jel zovete veterinare ili upotrebljavate vec otvarane na svoju ruku?

Naravno da mozes upotrebljavati, pa mislis da je i veterinar odmah potrosi, boca od 100 kubika je dovoljna za 50-ak jagnjadi, kada ce on da to iskoristi za toliku jagnjad. Naravno da veterinari brze trose jer isto daju i teladima, ali i ti ako imas u turi 20-30 jagnjadi, ono sto ti ostane daj ovcama i uzivaj.

jedan kolega sa foruma iz oblasti svinjarstva mi je objasnio kako da se na najbolji nacin sacuva lek.posle prvog otvaranja nakapas voska na cep i ostavis u firzider ili hladnu prostoriju,i tako svaki put.pa,sta mislis da veterinari utrose celu bocicu za jedan dan i da svakog dana otvaraju novu?

Slobodno koristi to dok je god u roku,samo uwek cistu iglu unutra i samo izvlaci napolje spricom i ta guma na vrhu boce trpi 40 uboda zelene igle i jos uwek dihtuje dobro!

Aa hvala vam momci, sad ste me opametili, castim pice kad se budem zenio :haha:
Ma dopizdilo mi, ja kupim za moje i onda mi zao da bacim i bukvalno molim ovde drugare i ove sto poznajem da spricam i njihove nisu neke pare al da se ne baci, nekad popijem kafu i to je to da daju bar za igle...

evo još jedne lijepe dvojke, nažalost oba muški.
dvojke-sarene.jpg
[/IMG]

Ovcu sam kupio i svaki put nosi dvojke.Janjad je od oca romanova, a što se ovce tiće, sudeći po boji rekao bi da je rezultat križanja sa sjeničkom pramenkom.

---------- Poruka napisana u 20:23 ---------- Prethodna poruka je at 20:20 ----------

Ova je prije tri dana ojanjila ovoga so 6,5 kg.
fotografija0039.jpg
[/IMG]

Na koliko vam ovce nalivaju vime pre jagnjenja, ne ono bas kad spuste mleko na da n pre jagnjenja nego kako izgleda na mesec ili 15 dana pre jagnjenja?

Zavisi nije kod svake ovce isto. Neke imaju vime na mesec dana kao da će se ojagnjiti sutra a neke naliju vime sedam dana pred jagnjenje. Ja se više oslanjam na pipanje karlične kosti više repa. Ako je dobro rasturila kosti jagnjenje je blizu.

Kupio sam dve ovce pa neznam kad ce da se jagnje, imaju veca vimena nego pre 10 dana ali su jos uvek mekana i mala. Ova sto mi se ojagnjila pripremila vime i nalila ujutru a uvece se ojagnjila, pa pitam kakva su iskustva

Nazad
Vrh