Bourgoin

I ja sam brao po cetri reda kada su blisu sadeni a kada se okrenem dva reda su dobra a dva visoko cecena, i onda pocinje ubedjivanje sa vlasnicima sto su dva reda visoko seceni, traze da su jednako seceni redovi da nisu visoki i puno toga ima samo razuman gazda od njive razume,smo sto ne traze i da im se ubaci kukuruz u kos ili ambar

2q1i2y9.jpg
[/IMG]
28qwydx.jpg
[/IMG] Evo posle duzeg vremena i mene, danasnje branje... Prva slika cekanje transporta, a druga pauza za rucak... Berba je u punom jeku i radi se od jutra do mraka! pozz kolegama :ppozdrav:

Ne do sada nikada nije smetala rosa, brao sam i po kisi cak... jedino se za nijansu losije tarupira ali sta je tu je! Cistaci otkidackih valjaka , ne znam dali ima jer ne kapiram koji je to deo na beracu??

Slikaj otkidačke valjke pa ćemo videti šta ima i da li ima.Moj po rosi i mokrom neće kada je kukuruzovina presuva.Samo guši i guši.Kada je kukuruzovina zdrava i ne krši se onda nema problema.

Sutra cu slikati... jedino sto sam primetio. Kada je kukuruz bas suv polomi stabljiku na pola i gusi ali pod uslovom da je los. Kukuruz i tanak, mozda. 5 6 puta moram da ocistim na 1 ha...

I meni rosa ne smeta a brao sam i po slaboj kiši, u prevodu brao sam od ranog jutra pa do sutra.

@Mare evo obecanih slika
x4p36h.jpg
dg06u0.jpg
I par snimaka danasnjeg usluznog branja, prvi snimak je kipovanje prvog bunkera, jutros oko 8:30 (mala parcela 30ari) , a drugi je snimano oko 12:30

Kod Miće967 valjci su navareni tako da var ide u nož a vidim da su i ovde.To je rešenje protiv gušenja.Očekuje me lep remont pa će i to biti odrađeno da se rešim problema.

To sam navario pre par godina kada sam imao problema sa gusenjem u presuvom i izgorelom kukuruzu. Verovatno zbog tih dodataka nemam problema da berem po rosi i kisi...

- - - - - - - - - -

I danas opet usluzno branje... Evo jednog snimka dokaz kako Bourgoin bere i po krivom terenu :cool: mada nije sala, put sto se vidi sa donje strane njive je 10% nagib ima znak... a njiva je strmija od toga, uostalom uporedite sa kucom koju sam usnimio i kombi koji jako sporo ide na gore... Medju 10 osrednjih njiva desi se i jedna ovakva ::lose::::lose::::lose:: :udri: IDem jako sporo jer snimam i vozim, mada na gore nebi ni mogao puno brze
2qv7ck1.jpg
2chrk92.jpg
.... Par slika normalnog rada u normalnim uslovima
wspeso.jpg
2uegsbd.jpg
2605ysz.jpg

Pozz drugari.Treba mi hitno neko da mi kaze gde se nalazi slavinica za ispustanje vode na bloku motora na burgona dp 7,hitno mi treba odgovor? Sat vreme sam gledao nigde,kao da ne postoji.

@Pujol na FIATmotorima je nema,a koji je kod tebe ~neznam,pa je najsigurnije skidanje creva i ispustanje vode na taj nacin.

Nema potrebe za skidanjem creva, ja na mom samo odvrnem slavinu na hladnjaku i otvorim cep... tako vec 5, 6god. i nikakvog problema nemam!

Uopste nece da iscuri sva voda ako samo se odvrti slavina.Ostane bar 2litra.To je jos jedna po meni DIVOTA zapadne tehnologije.Da ne mozes da istocis tecnost iz bloka,sramota.Neki su u mom kraju busili rupu blizu onog mesta gde lezi kockica od iber laufa.I tu postave slavinicu.Pa posle neka mi neko naovom forumu kaze da smo mi Srbi i nasa industrija kaze bili budale kada smo nekada nesto pravili.A taj motor je bio skup bar kao i 5 IMR motora.
I jos jedna stvar,u mom kraju jedan covek ima 3 Burgona i prosle godine kad bila jaka zima nije sipao antifriz neko samo istocio na hladnjaku i pukao mu blok.Tako da ne igraj te se nego sipajte antifriz.

Nazad
Vrh