Bos Pumpa

telnett

Član
Učlanjen(a)
11 Jun 2009
Poruka
1.795
Lokacija
Conoplja
Posto nisam video temu koja se bavi bos pumpama koja je srce masine. Ima majstora svakakvih ni malo je onih koji to odrade kako treba. Ko kako i gde servisira svoje pumpe ?
 
Kod mene bar jednom godisnje moram dizne da vadim na C360 pumpa 3-4 god a ne radi bog zna koliko
 
telnett je napisao(la):
Kod mene bar jednom godisnje moram dizne da vadim na C360 pumpa 3-4 god a ne radi bog zna koliko

tu ti nesto nije u redu, ako kazes da traktor ne radi puno, a menjas dizne svake godine, onda nesto ne valja. doduse, stavlja se sve i svasta, retko se naleti na kvalitetne delove. proveri ti pumpu, mozda ona slabije baca, pa dizne ne rasprsavaju gorivo dovoljno, sto zna da ih osteti.
 
Dizne su proverene pre 1 mesec kad je jedna stavljena nova, evo vec nesto stucne u oranju ne znam sta jos moze da mu smeta osim nase nafte, to kazem ne radi puno znaci 20tak jutara godisnje sve radove
Post je spojen: [time]1248182705[/time]
_________________________________________________

" mozda ona slabije baca, pa dizne ne rasprsavaju gorivo dovoljno, sto zna da ih osteti. "

Mozda je to jer ne ide preko 2000 obrataja
 
da je nafta losa, to stoji, ali opet je to mnogo cesto. ja kod mene ne diram dizne po dve tri godine, a ako ti kazem da ih na jednom traktoru (IMT 539) nisam skidao vise od 10 godina, neces mi verovati. a rade svi podosta. ako ti nije frka, proveri i pumpu, jer ko sto rekoh, mozda je ona oslabila (bese rotaciona na C360?), pa iz dizna gorivo ide vise kao mlaz ne kao magla, odnosno idu krupnije kapi, onda se tu razvija i veca temperatura, a samo sagorevanje je losije. znaci imas vecu temperaturu i vise cadji, sto na vrhove dizni ne deluje bas prijatno
 
e vidis to menja stvar iz korena. linijske su obicno mnogo otpornije od rotacionih. mada, opet nije iskljuceno ni da je pumpa. promeni bosistu, ja sam izmenjao trojicu. ovaj sad kod koga nosim pumpe i dizne zasad radi kako treba, e sad kad ce se i on promangupirati ostaje da se vidi
 
Kod nas u okolini su "cuveni" bosisti u šanticu i uradio ga je jedani bilo je ok neko vreme no dolazimi iz nemacke manometar pa cu sam da testiram dizne :udri:
 
sve sto covek ume sam i ima cime je extra. i ja sam tako mimo svoje volje naucio sve i svasta, samo da ne slusam teorije i teoreme i ostala naklapanja od "majstorcina"
 
I ja dizne radim sam, kod ujaka imam manometar pa odem kad mi treba i uradim
 
Imam na mf 3065 lukasovu rotacionu pumpu koja je nesto zaglavljivala pa sam ja bio malo "nezniji" prema njoj, bosista je stelovao pumpu ili sta je vec radio i sad mi traktor radi mnogo drugacije, sporije prima gas i nikako da slozi rad, inace je pre radio kao singerica. Jel treba da menjam pumpu ili da nosim kod drugog bosiste i jel ima neka bolja pumpa ili mora takva?
 
Nazad
Vrh