Da li je NPK djubrivo 6:12:24 sa 6% sumpora u amonijačnom obliku dobro za borovnice da se stavlja na dno rupe prilikom jesenje sadnje? A može verovatno i 8:15:15 sa 9% sumpora i 3% kalcijuma, isto u amonijačnom obliku azota?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije. I jos nesto, ne postoji sumpor u amonijacnom obliku. Da nisi mislio na azot?Da li je NPK djubrivo 6:12:24 sa 6% sumpora u amonijačnom obliku dobro za borovnice da se stavlja na dno rupe prilikom jesenje sadnje?
Nije. I jos nesto, ne postoji sumpor u amonijacnom obliku. Da nisi mislio na azot?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Prvo analiza zemljista, nacin sadnje pa tek onda ide prica o djubrenju. Ali posto ti ovo sa borovnicom radis iz hobija, sadi je bez djubriva. Ako je dobra sadnica, primice se. Djubri posle sadnjeDa, na azot sam mislio. Šta je generalno tvoja preporuka, kakva vrsta djubriva u rupe prilikom sadnje? Odnos bi se izbalansirao zavisno od analize zemljišta, ali čisto koji oblik okvirno za borovnice.
Svi se ucutali, broji se lova..
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Školski primer nastanka hiperprodukcije.
Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka
Nema od toga nista, pola ce da se posusi u prvoj godini.Školski primer nastanka hiperprodukcije.
Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka
Da, kad ide extra dobro, onda se počne ćutati, tj ne razglašavati na sva usta.
Inače, ne znam kako se ostalima čini, ali meni deluje da se toliko brzo namnožavaju plantaže borovnica ............................................
ProbajEvo i ja sam kandidat .
Pre 2 god sam bio opasno zagrejan za malinu .
Vec imam neku ustedjevinu , planirao jos da uzmem otpremninu iz firme , moji i zenini nudili zemlju , uslovi takvi da
mogu da biram sortu ( wilamet ili polku )kolege nudile skoro besplatno sadnice , ja razmatrao dovodjenje vode na plac ,
non-stop citao ovakve tekstove ..............................................................................................................
SRBI NAŠLI NAČIN DA ZARADE: Masovno sade ovu VOĆKU, jer donosi čistu zaradu čak MILION dinara
https://www.srbijadanas.com/biz/srb...rbije-se-sadi-ova-vocka-zarada-je-neverovatna
I onda se registrovah na forum ( da se informisem ) videh da sve nije tako crno-belo i nekako bas u
to vreme poce igranka sa otkupnom cenom ?
Da se vatam borovnice ? ( pa jovo-nanovo )
I onda se registrovah na forum ( da se informisem ) videh da sve nije tako crno-belo i nekako bas u
to vreme poce igranka sa otkupnom cenom ?
Da se vatam borovnice ? ( pa jovo-nanovo )
Jedan moj rodjak bankar zajedno sa dvojicom kolega kupio negde u Macvi 3,5 ha i posadili borovnicu, 8000 sadnica po ha u saksijama. Samo kopanje bunara sa kapacitetom 3000l u min i sistem kap po kap ih kostalo 50000e. Zalivni sistem im radili Izraelci a sadnice i sadnju sa protivgradnim mrezama im radili Holandjani. Registrovali su gazdinstvo i koriste subvencije. Prema proracunu Holandjana u 4. godini prihod treba da bude 150000e po ha mada on kaze da bi sad potpisao na 50000. Navodno zbog velikog sirenja zasada ocekuje se pad cena u buducnosti na 4e po kg ali ne manje od toga.