Bora

Odg: Bora

Boro, jesu li dobre?

2na4eir.jpg

2rz6g75.jpg

2yowl89.jpg

mj3gcx.jpg

svrigz.jpg

243g212.jpg

2eycmtt.jpg

511v1z.jpg

drvena za provejavanje, pasulja, kukuruza... a metalna za pšenicu, mada sa raznim sitima mogu se provejavati razne semenke ::namigivanje::

@Slavkos,odlične su ::svaka cast:: hvala ti za postavljene slike,ovih vremešnih ručnih mašina :cao: neka ovi momci vide čime se ranije selektrovala pšenica itd,ali trebalo je i okretati :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1289926852[/time]
@Savo,Slavko je već rekao o čemu se radi :cao: Ovaj metalni je takozvani Trijer,i nekad se to zvalo trijerisanje pšenice,a sada su ga prozvali selektor.U selima oko Šapca,mnogi su u ovu ručnu mašinu ugradili elektro motor,i sada tako selektruju pšenicu ::namigivanje::

možda mi neko pomogne u ovoj temi pošto oltajmeristi je prate

imam ponudu za konkretno ovaj traktor , HANOMAG R217
ima li neko malo više saznanja o njemu , najviše me interesuje mogućnost nabavke rezervnih dijelova ?

slika-100699-2010-10-1287456364-velika.jpg

Evo i jedan fin primerak kožarskog alata :D Lokomobil je marke Nichols & Shephard čini mi se, a plug je 14-brazdni, marke Parlin & Orendorff

scaoug.jpg

savoris je napisao(la):
možda mi neko pomogne u ovoj temi pošto oltajmeristi je prate

imam ponudu za konkretno ovaj traktor , HANOMAG R217
ima li neko malo više saznanja o njemu , najviše me interesuje mogućnost nabavke rezervnih dijelova ?

slika-100699-2010-10-1287456364-velika.jpg
@Savo,evo što ja znam o ovom traktoru,ja ću ti i napisati.Hanomoag R217 je dobar i kvalitetan traktor,delova jedino u Nemačkoj,ili da pasuješ sam,proizvodio se od 1957-59 godne,a ima 17 ks.Hanomag R217E ima 19 ks i rađen je od 1957-59 godine i Hanomag R217S 19 KS rađen od 1959-62,svi su teški po 1200 kg i max.brzina 20 kmh :cao:
Post je spojen: [time]субота, 20. новембар 2010. 00:50:48 CST[/time]
@Attila,dobar naziv si dao,brazde su stvarno kao kaiševi :haha: u svakom slučaju za ono vreme veoma moćna mašina,i napredna u oranju ::namigivanje:: hvala ti što si postovao u ovoj temi,a i lokomobil je vredan pažnje :ppozdrav:

Cao
Ima jedan covek u Kragujevcu,gde mozes svasta naci.Ima otpad starih nemackih traktora,popravlja te masine,obnovi rezervne delove,i prodaje delove i nove i polovne. broj telefona:034-384030 ili 034-390122.
Uvek oglasava u Novosti oglasi
Pozdrav Bela

Bela B. je napisao(la):
Cao
Ima jedan covek u Kragujevcu,gde mozes svasta naci.Ima otpad starih nemackih traktora,popravlja te masine,obnovi rezervne delove,i prodaje delove i nove i polovne. broj telefona:034-384030 ili 034-390122.
Uvek oglasava u Novosti oglasi
Pozdrav Bela
Tačno tako,čovek se zove Mirko i ima traktorski servis na periferiji Kragujevca.Uvek oglašava po nekoliko starih malih traktora,a ima nešto i u delovima,ali ja još nisam video da je prodavao Hanomaga.Iako se za neki traktor nađe po nešto traži mnogo ::novac:: tako za dva kompletna klipa kupljena kod njega,možeš kupiti ceo neispravan traktor :udri: :udri:

Jeste Boro,tako nekako.Jedanput gledao sam jedan dvoklipni fendt u subotici,ali slomljena je radilica i godinama stajao ispod neba.Tada sam pitao ovog coveka,i radilica je bila kod njega oko 400 evra,i klipovi i lezaji jos 200.A za traktor trazili su 350 evra.Ako racunamo sve,kupim ispravan traktor za te pare.A to je zakon,da nemacki traktori su odlicni i kvalitetni i dudotrajni ali za popravku treba uloziti velike pare.

Sve mi je jasno sem jedne stvari... Šta su to "Praci" koji očin-klinac? :sta:

A traktor je baš fino upakovan! Sviđa mi se! :)

@Rale,traktorče je super,baš ga je lepo utegao ::svaka cast:: jedino ovaj oglasni pano je sa greškom u tekstu :udri: pa pravi pometnju kod Attile :haha:
Post je spojen: [time]недеља, 21. новембар 2010. 15:08:46 CST[/time]

A traktor je baš fino upakovan! Sviđa mi se! :)
Attila,to je verovatno greška,garantovano prodaje prasice,kao onaj što je napisao da prodajr traktor Porshe,a on stavio Форше,ćirilicom :haha: :haha:
Post je spojen: [time]недеља, 21. новембар 2010. 22:11:30 CST[/time]
Post je spojen: [time]понедељак, 22. новембар 2010. 05:18:09 CST[/time]

možda praSci ::namigivanje::
Savo dobro si rekao,potkrala se oglašivaču greška :haha: :haha:

@Dipl.seljanka,druga slika je traktor to znaš,a prva slika je vršalica za pšenicu.Malo neobično izgleda zbog elevatora za slamu,to je ovaj dodatak napred.Ta vršalica može vršiti i druge kulture,detelinu,soju,suncokret,ali se moraju dodati određeni uređaji,za svaku kulturu posebno.Ukratko toliko,i drago mi je ako sam ti pomogao :ppozdrav: Za žitarice,pšenica,ovas,ječam netreba nikakav dodatak ::namigivanje::

dipl.seljanka je napisao(la):
hvala puno ::svaka cast:: jel imate neku ideju o godistu za vrsilicu mozda? pitam onako
Vršalica je Engleske prizvodnje,marke Mc Cormick iz 30-ih prošlog veka :cao:

Ma moj komšija je bio najpametniji. Jedno vreme je pred kućom imao tablu s natpisom RASAD. A kad je prošla sezona sadnje, samo je nakačio slovo P na posebnoj daščici i prešaltao se na prodaju PRASADi. :D

Izvinjavam se za off, čika Boro! :ppozdrav:

Nazad
Vrh