Bora

Odg: Bora

pidikanac je napisao(la):
oduševile su me zadnje gume :haha:
Za onovremene puteve su specijalno i pravljene takve :haha: ::namigivanje:: ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1284929660[/time]

Ko rano rani...jes da ce mi se ceo dan spavati ali cu bar okaciti slike. :D
i769mr.jpg

2ymt2k8.jpg

55s200.jpg

Fantastičan je taj Lanz.Takav lep primerak nema više u srbiji.Sve na njemu je originalno,csak i plug je nemačko proizvodnje.Takvu mašinu lako bi mogli obnoviti,i doterati u super ispravno stanje.U nemačkoj može dobiti svih novih delova,čak i limariju.
Ljudi!Tražim stare magnetno paljenje,bilo kojeg tipa,može i traktorski,a uglavnom jednocilindrični me interesuje.Može i neispravne,nekompletne.

slikao sam neku masinu a nisam u toku o kojoj se radi slao sam slike jednom clanu ali nije ih postavio pa cu ja da ih ovdje okacim ako im nije mjesto tu slobodno premjestajte, jedino potovani boro ako nije problem da napisete o kojem je motoru rijec i dali znate otprilike kad se proizvodio
t5g139.jpg
vyp2ev.jpg
21c9seh.jpg
1zvx1rl.jpg
2z6i075.jpg
2a6tcgm.jpg
66vu5i.jpg

@Poljoprivrednik u pokušaju,hvala ti za postavljene slike ::svaka cast:: Ovo je Češki motor Slavija,od 1928-50 godine :ppozdrav: ::namigivanje::

Resih da ovaj snimak stavim u cika Borinu temu.... :ppozdrav:

Fordov motor iz "29 godine.......nije mi jasno kako radi otvoren :sta: kako svecica moze da baci varnicu kada je glava skinuta.. :sta:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qh2LWwZI1LM[/youtube]

Darosavac je napisao(la):

Fordov motor iz "29 godine.......nije mi jasno kako radi otvoren :sta: kako svecica moze da baci varnicu kada je glava skinuta.. :sta:

šta ti ovdje nije jasno , motor radi kao klasični jednoklipac
ova otvorena tri cilindra ni ne rade (nemaju kompresiju) niti ometaju ovaj četvrti koji je ustvari zamisli samostalni motor

Darosavac je napisao(la):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qh2LWwZI1LM[/youtube]
Hvala Marko,zaista je zanimljivo ::svaka cast:: ::svaka cast:: ali savo ga je iz cuga prokužio ::namigivanje::

a što bi je mazao kada nema opterećenja , možda je stavio ležajeve od polamida ili ............

Ili ja nevidim dobro (što je moguće) ili on nema ni neko hlađenje :nono: :nono:

Meni su uvek pricali da bi motor mogao da radi radilica MORA biti potopljena u ulju mada ovo nema nikakvo opterecenje pa valjda zato moze i da radi....

Auu Mladene gde ga iskopa,mislim da je to traktor iz bivšeg SSSR-a Zaporožac ili slično ::svaka cast:: sa benzinskim dvocilindričnim motorom vazdušno hlađenim ::namigivanje::

To je neki francuski traktor.Bile su posle rata male fabrike,koje proizvodili mali traktorčići.Motor je od VW Bube,to sigurno i da nije fabrički.Dosta lep traktor.To se nalazi u srbiji,negde?

mladenmaso je napisao(la):
Nije u srbiji nego u bosni okolina Banjaluke.
motor jes benzinski
Pomalo su svi u pravu,Panonstib i Bela.B da je motor od Bube,ali volan mi je kao kod Vladimirca,ali nikada nisam video ovaj traktor.Mladene,ako ponovo budeš nailazio pored traktora,pogledaj negde,na menjaču,transmisiji,šasiji piše li bar nešto ::lose::@Bela,traktor nije u Srbiji,nalazi se u Republici Srpskoj,okolina Banja Luke :D

Nazad
Vrh